Avon Anew Vitamin C Radiance Maximising Serum

/
3 Comments
Još onomad obećah na Instagramu da ću podeliti svoje utiske o novom Avonovom serumu sa vitaminom C nakon što ga budem dovoljno dugo testirala, a nedavno shvatih da baš nemam želju da se ograničim na onih par instagramskih redaka i tako evo vama i meni novog blogoposta...

Avon reklamira svoj novi serum kao proizvod sa 10% stabilnog vitamina C koji revitalizuje kožu i čini je glatkom, poboljšava joj teksturu i vraća mladalački izgled sa blistavim sjajem. Trebalo bi da odgovara svim tipovima kože. U flašici od 30ml nalazi se snaga vitamina C iz čak 30 pomorandži. Nakon jedne sedmice upotrebe trebalo bi da se primeti poboljšanje teksture kože koja dobija zdraviji i svežiji izgled. Nakon dve sedmice ten je ujednačeniji, kvalitet kože značajnije popravljen, a nakon četiri sedmice ten postaje ujednačen, koža izgleda zdravo i blistavo i vidno je podmlađena. U aktuelnom katalogu cena mu je 1490 dinara, a zanimljivo je da se pojavilo i mini pakovanje po ceni od 349 dinara.


Serum sam koristila kako je preporučeno, dakle ujutro i uveče, a nanosila sam ga na dobro očišćenu i toniranu kožu. Nakon njega nekad ne bih stavila ništa, a nekad bih stavila neku lakšu dnevnu kremu koja je vršila ulogu podloge za šminku, a noću povremeno neko ulje. Generalno je preporuka da se uz proizvode sa vitaminom C koristi krema sa SPF i to ne zbog mogućih oštećenja kao u slučaju AHA kiselina već što sam nije dovoljna zaštita, a pojačava dejstvo UV filtera (dakle, gledano iz perspektive zaštite od sunca, slobodno koristite ovaj i slične serume i leti). Serum je vodenaste teksture, ne sadrži ulje iako na prvi pogled deluje tako već je reč o propandiolu kao osnovnoj supstanci u kojoj su ostale rastvorene. Propandiol je humektans (zadržava vlagu), prirodna supstanca dobijena fermentacijom kukuruznog šećera, a moram priznati da sam baš bila u dilemi da li da uopšte počnem da ga koristim budući da ima alcohol denat već na drugom mestu liste sastojaka, a moja je koža sklona dehidraciji. Nemam problema sa ovim i sličnim alkoholima u proizvodima za čišćenje, ali baš oklevam kada je reč o proizvodima koji duže stoje na licu. Sledeći sastojci su voda i glicerin, a onda ide askorbinska kiselina iliti vitamin C (u količini koja odgovara onoj iz 30 pomorandži), pa rastvarač i ovlaživač i parfem i to bi bilo sve što se tiče liste sastojaka, neočekivano jednostavno. Serum se lako razmazuje. Pomalo je lepljiv, ali ga koža izuzetno brzo upije. Miris mu nije naročito prijatan, znam da je trebalo da miriše na pomorandžu, ali ja osećam samo težak miris alkohola i jedva čekam da nestane. Pakovanje je praktično, flašica od obojenog stakla sa pumpicom koja dobro radi, jedan pritisak izbacuje količinu dovoljnu za celo lice.


Tekstura je, za moju mešovitu kožu, malo teža, po hladnijem vremenu to nije predstavljalo problem, ali po toplom je previše osetim na koži tako da bih rekla da je ovo tip seruma koji treba isprobati u jesen. Definitivno pojačava prosijavanje masnijih delova lica, čak i po hladnom vremenu nos mi je (ispod šminke) sijao značajno brže nego u danima kada nisam koristila Avonov Vitamin C serum pa je masnokošcima možda bolje da ga nanose samo uveče. Koristila sam ga uz druge proizvode za negu koje inače koristim (tonik, serum za hidrataciju, povremeno dnevna krema, noćna krema), nije izazivao nikakve probleme. Da pređem na ono najvažnije - proizvod mi jeste ulepšao ten i to tako što ga je osvežio i ujednačio. Nije da su mi nestale neke hiperpigmentacije koje imam, ali sve skupa je lice delovalo blistavije i potreba za prikrivanjem puderom postala je značajno manja. Kada sam prestala da ga koristim nakon neke dve-trin edelje efekat svežine je nestao tako da bi ovaj proizvod morao biti deo redovne rutine kako bi se efekat održao. Da rezimiram:

  • mana je teža tekstura kakva ne prija po vrućinama kao i značajno povećano prosijavanje masnijih delova lica.
  • prednost je što izvršava veći deo obećanog, dakle primetno ujednači ten i učini da koža deluje svežije. Prednost je, svakako, i pristupačna cena.
Da li ste ga probali? Neki drugi proizvod sa vitaminom C za preporuku?


You may also like

3 коментара :

  1. Lepo izgleda, iako ne koristim Avonove proizvode vec godinama unazad.

    Sad mi je favorit DM-ov brend Balea, jer su proizvodi izuzetno povolji i kvalitetni.

    ОдговориИзбриши
  2. Vec jako dugo razmatram upotrebu seruma, nijedan dermatolog mi nije spomenuo a vidim da ih svi hvale.

    ОдговориИзбриши

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...