Sephora Fall 2018 - drugi deo

/
0 Comments

Nastavak posta o nekim od noviteta Sephorinog brenda, u ovom delu možete čitati o potpuno izmenjenoj liniji proizvoda za telo kao i o paleti senki sa revolucionarnim dodatkom.
Godinama je Sephorina Bath & Body linija bila jedan od zaštitnih znakova brenda, a nije ni čudo kad se već celu deceniju nije (značajnije) menjala. Sada je došlo do promene i sve ove flašice i tubice u svim duginim bojama odlaze iz asortimana. Mislim na ovakve proizvode:


Bilo je tu mnogo vrsta i mirisa, a sada će ih u ponudi biti samo 5. Odmah po saznanju bila sam malo razočarana, volela sam dosta tih proizvoda (monoi, kokos, zeleni čaj...), ali po isprobavanju nekoliko proizvoda više sam mišljenja da promena ovde predstavlja napredak.


Pet je linija: Pillow Battle, Morning Zest, Let's have fun, Beach Vibes i Rolling In The Grass. Svaka obuhvata nekoliko vrsta proizvoda: žele za tuširanje, balzam za tuširanje, piling, mleko za telo, tečni sapun, sprej za telo i dr.


Za liniju Morning Zest Sephora kaže: Ništa bolje od vitaminskog koktela ujutru za podizanje tvoje energije. Na meniju, savršena mešavina citrusa, na bazi limuna i pomoranže, sa dodatkom verbene i malo mente za jači ukus.
I da, u pravu su, miris je intenzivan, originalan i razbuđujući, citrusni, ali nimalo dosadan, a što se mene tiče, čim ima verbene mora da miriše dobro. Isprobala sam jedan neobičan proizvod u neobičnom pakovanju - Melting shower jelly. U obliku je kapsule, na dnu je otvor, a kapsula se na sredini okrene tako da se sadržaj može istisnuti laganim stiskom. Kada se okrene u prvobitan položaj nema opasnosti od curenja. Zašto sam napisala da je i sam proizvod neobičan? Zato što se nikad nisam srela sa ovakvom teksturom ili, bolje rečeno, ponašanjem jednog proizvoda za kupanje. Stvarno je pravi žele, u ruci čak prilično čvrst, a u dodiru sa kožom počinje da se topi i da više liči na gel. Više je nego prijatan, ne isušuje (moja koža je normalna), a miris očarava i pokreće.


Sledeća linija je Beach Vibes i za nju Sephora kaže: Zgrabi svoju kremu za sunčanje sa monoi i tiara cvetovima, stavi svoje holivudske naočare za sunce i pokupi sladoled od vanile i kokosa. Odmor miriše tako dobro!
Monoi je bio moj omiljeni miris iz stare kolekcije i za njega sam prvo pomislila da će mi nedostajati. Neće, sada je tu Beach Vibes, pravi miris plaže, svakako sa divnim monoi notama koje me toliko podsećaju na leto i more, ali ovog puta znatno kompleksniji i zanimljiviji. iz ove linije probala sam piling za telo za koga bih rekla da spada u srednje grube, što znači da je moja omiljena kategorija. Na telu se zrnca svakako osete, svakako ne bi prijao osobama sa kožnim problemima, moguće da bi i suvokošcima bio prejak, ali za mene sa normalnom kožom baš je kako treba, prava doza eksfolijacije, a i morskih mirisa.


Za liniju Pillow Battle Sephora kaže: Ne čekajte ni trenutka! Uronite u oblak svežine i uživajte u čistim čaršavima!
Ovde se ne bih složila sa delom sa svežinom, ovo je jedan slatkast miris, zaista idealan za večernje ušuškavanje. Nije otužno sladak ni dosadan, ali je vrlo intenzivan i sušta suprotnost mirisima iz linije Morning zest. Na fotografiji je mleko za telo, tečne, lako razmazive strukture, ne treba mu mnogo vremena da se upije, a miris se dugo zadržava. Mleko je za moje potrebe više nego dovoljno hranljivo.
Postoje još dve linije, Let's have fun i Rolling In The Grass, prva crvene boje, voćkasta i razigrana, za koju proizvođač kaže: Uzdignite svoju lepotu! Uzmite svoje oružje za zavođenje - vaš srećni ruž za usne, tako ženstven i senzualan uz svoj karakterističan miris, a druga zelene boje: Dok se kotrljaš po travi okružen si mirisima zelene trave, meke mahovine i rezanog cveća još uvek zarobljenih u kapima rose. Odluka donešena: sutra ćeš to opet ponoviti.


Nova Sephorina paleta senki zove se Feline Instinct Dark Edition, a čini je 12 senki, dvostrana četkica, ogledalo i integrisani sunđer za čišćenje četkice. Proizvođač kaže da je ovo jedna harmonija svetlucavih boja sa zlatastim, bronzanim i bakarnim tonovima uz pomoću kojih se može kreirati mačji, zadovljivi pogled u samo nekoliko poteza. Cena je 1790 dinara.


Dakle, u paleti je 12 senki, triju završnica. Četiri su mat, četiri sjajne završnice i četiri sa sitnim shimmer-om. Senke su, u proseku, slabijeg kvaliteta, lošije pigmentacije i dosta se truse. Jednom nanesene, uz prajmer izdržavaju zadovoljavajuće dugo. Detaljnije o senkama sleva pa na desno:

gornji red:


- srebrno bela, sjajne završnice, pristojno pigmentovana, ne trusi se
- sasvim svetla, topla braon, mat, pristojno pigmentovana, ali praškasta
- svetlija karamel braon, mat, slabije pigmentovana, prosečno se trusi
- svakako najlepša senka u paleti, dvobojna, istovremeno i smaragdno zelena i siva, sa srebrnim shimmer-om, finog kvaliteta mada, nažalost, na očima više siva nego zelena
- zelenkasto-siva senka sjajne završnice, po kvalitetu verovatno najbolja u paleti
- u pakovanju crna, na kapcima siva sa vidljivim srebrnim šljokicama, pristojno pigmentovana, najmanje se trusi

donji red:


- mat bela senka, slabo pigmentovana, jako se trusi
- svetlija hladna braon, sjajne završnice, vrlo slabo pigmentovana
- srednja braon, sjajne završnice, slabo pigmentovana, malo se trusi
- srednja hladna, mat braon, praškasta, dobro pigmentovana
- tamnija braon-ljubičasta, fino pigmentovana, trusi se
- srebrnkasta, sa sistnim shimmer-om, slabije pigmentovana, vrlo malo se trusi


Verovatno i vas, kao i mene, najviše zanima funkcioniše li ovo sa sunđerom. Funkcioniše, kada se četkica protrlja o sunđer stvarno ju je moguće očistiti dovoljno da se odmah nanese druga senka, ali treba imati u vidu da je dobar deo senki slabijeg kvaliteta pa se dosta truse i kao takve ih je lako čistiti. Ipak, sunđer uopšte ne funkcioniše loše ni sa senkama iz drugih paleta, nije to savršeno čišćenje ali za nuždu odnosno brzinu može da prođe i vredi ga sačuvati (vadi se iz palete).
Kako vam se čine ovi noviteti?


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...