The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

/
2 Comments


The Ordinary proizvodi privukli su mnogo pažnje (i pozitivne i negativne) kod ljudi širom sveta protekle godine, a ni ja nisam bila izuzetak. U ovom postu možete čitati o jednom od njihovih najpopularnijih proizvoda - AHA i BHA kiselinama za lice.


Detaljnije o brendu, njegovoj filozofiji i mom viđenju proizvoda i cele fame oko njih pisala sam u ovom postu gde sam ujedno recenzirala serum na bazi hijaluronske kiselin i Matriksil serum koji je postao moj eliksir mladosti.
AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution je hemijski piling na bazi alfa hidroksi kiselina (tu su glikolna, mlečna, limunska i vinska kiselina) u koncentraciji od 30% i beta kiselina (salicilna kiselina) u koncentraciji od 2%. Tu su još i hijaluronska kiselina, vitamin B5, crna šargarepa tasmanijske bobice i dr. Proizvod vrši piling površinskog sloja kože i ubrzava obnovu ćelija epiderma čineći da koža deluje svežije. Ovakvim pilingom rešava se problem nagomilavanja odumrlih ćelija i zadebljanje rožnatog sloja kao i začepljavanje pora što ih čini manje primetnim. Pomaže u borbi protiv fleka i doprinosi blistavom izgledu kože. Poboljšava teksturu kože, a kontinuiranom upotrebom i izglađuje sitne borice. Koristi se uveče (sunce je uvek neprijatelj kad koristite kiseline), najviše dvaput nedeljno, na očišćenoj, suvoj koži tako što se proizvod nanese na lice i vrat uz pomoć prstiju. Drži se najviše 10 minuta i ispire mlakom vodom. Nedelju dana nakon upotrebe potrebno je koristiti kreme sa visokim SPF prilikom svakog dnevnog izlaska.


Uvek sam se plašila da eksperimentišem sa kiselinama, nije mi koža bila u toliko lošem stanju da ne bih imala u glavi ono čuveno a šta ako napravim gore. Činjenica je i da je ranije na tržištu bilo manje proizvoda sa kiselinama i da si kao potrošač manje imao utisak da je njihovo doziranje strogo kontrolisano, a rizik sveden na minimum. Poslednje dve godine pomalo eksperimentišem, uglavnom sam zadovoljna dobijenim pa sam rešila da dam šansu i ovom The Ordinary proizvodu koji je uglavnom pokupio pozitivne kritike. 
Najpre da kažem da je ovakva neobična boja zapravo vrlo praktična pošto tačno vidite na koje delove lica ga nanosite, a prilikom ispiranja jasno je na koja mesta treba da obratite dodatnu pažnju. Dok se nanosi pomalo zapeni, a na licu poprimi rozikastu boju. Peckanje svakako postoji, u momentima je sasvim blago, u momentima zapeče, ali svakako nije nešto šta se ne može podneti. Drži se na licu do 10 minuta, a ja sam krenula sa 3 pa prešla na 5 i na kraju se odvažila i na 10. U mom slučaju vreme držanja itekako je igralo ulogu, što znači da sam svaki put morala da balansiram između boljeg efekta na mitesere i teksturu lica s jedne i crvenila kože s druge strane. Efekat nesumnjivo postoji, svaki put sam bila impresionirana činjenicom da mi je pola mitesera sa nosa nestalo, da mi pore deluju uže, a koža je svugde glatka na dodir. Praktično sve obećano ujedno je i ispunjeno, ali problem je što je moja koža osetljiva i ako bih držala samo mrvu duže nego što joj je prijalo dobila bih i crvenilo, nekad preko cele površine, nekad samo kao pečate na obrazima. Nije da se crvenilo ne može izbeći kraćim držanjem i ciljanim nanošenjem, ali sve skupa mi je ovo bilo previše komplikovano ili, bolje rečeno, nepotrebno komplikovano kada praktično isti pozitivni efekat bez kontraefekata dobijem drugim proizvodima (recimo Dr. Jart Dermoclear Micro Milk Peel). Nakon desetak upotreba odlučila sam da ga prosledim i dam šansu nekim drugim, svakako blažim proizvodima. Sve u svemu, nikako ne mogu da kažem da je ovo loš proizvod pošto nesumnjivo ispunjava obećano, ali prejak je za osetljivu kožu, no ako vaša nije takva verujem da bi vam se svideli efekti.
Da li ste koristili neke The Ordinary proizvode? Kakvi su vaši utisci?


You may also like

2 коментара :

  1. Koristila sam/ koristim puno The Ordinary proizvoda i mogu reći da sam sa svima manje-više zadovoljna. Najbolji su mi Buffet (serum sa peptidima) i Niancinamid (obožavam ga)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I moja iskustva su, u prosekz+u, pozitivna. Buffet nisam probala pošto sam na više mesta čitala da je Matrixyl bolji i on mi je stvarno odličan, Niacinamid nije za mene, ali super što si našla rešenje :)

      Избриши

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...