Weleda Baby mleko za zaštitu od sunca za osetljivu kožu beba i dece SPF30

/
0 Comments

Nije lako izabrati odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca, a još je teže kada je reč o najmlađima čija je koža neuporedivo osetljivija u svakom smislu. U današnjem postu analiziram novi Weledin proizvod za zaštitu kože beba i male dece od sunca.


Ako krenete da istražujete po drogerijama i apotekama videćete da ima mnogo proizvoda za zaštitu kože dece od sunca i deluje da nije nikakav problem izabrati neki dobar. Ako imate dete mlađe od tri godine, dakle u uzrastu kada je koža i dalje drastično tanja i nežnija od kože odraslih i time nekoliko puta dublje apsorbuje proizvode koji se na nju nanose pa još ako krenete da čitate liste sastojaka vrlo brzo dođete do toga da skoro da nemate šta da kupite. Ogromna većina proizvoda sadrži hemijske filtere, sastojke za koje su ispitivanja pokazala da nisu štetni kada se nanose na kožu odraslih, ali kod dece se to već ne može izričito tvrditi zbog njihove tanje i osetljivije kože. Proizvoda sa mineralnim filterima je malo, a jedan deo njih sadrži nanočestice (izuzetno male) zahvaljujući kojima je izbegnuto ostavljanje belih tragova, ali za koje postoji sumnja da mogu ući u dečji krvotok putem kože. Dakle, ako tražite mineralne (fizičke) filtere (po pravilu su na bazi titanijum oksida i cink oksida) bez nanočestica nećete naći više od dva-tri proizvoda (i ne očekujte da su jeftini).


Weleda Baby linija ima dva nova proizvoda za zaštitu kože beba i dece od sunca: kremu sa SPF50 i mleko sa SPF30. Oba proizvoda su idealnog sastava za bebe i malog decu, sa Natrue sertifikatom i ne-nano mineralnim UV filterima. Formule su bez mirisa i pogodne za veoma osetljivu kožu. Hidriraju i neguju kožu zahvaljujući kokosovom i suncokretovom ulju i ši puteru iz organske proizvode i imaju visoku vodootpornost.
Lista sastojaka mleka:
Voda, triglicerid kaprične kiseline,  titanium-dioksid,  ulje semenki suncokreta,  alkohol, glicerin,  ulje kokosa, ester masnih kiselina,  polihidroksi stearinska kiselina,  komponenta maslinovog ulja koje ne saponifikuje,  ši puter, stearinska kiselina,  ekstrakt biljke runolist,  magnezijum-sulfat,  laktat  hidrogenizovano ulje repice,  glicerol-kaprilat, natrijum kaproil/lauroillaktilat,  aluminijum oksid


Odmah ću napomenuti da ako želite da po svaku cenu izbegnete bele tragove na koži ovo ni u kom slučaju nije proizvod za vas. On ostavlja upadljive bele tragove koji, doduše, nakon nekog vremena izblede i ne budu više upadjivi. Takođe, ne računajte na brzo i lako mazanje, ovom mleku potrebno je vreme da se upije, a i treba truda da se lepo razmaže po koži, pogotovo ako je reč o detetu koje se otima i beži. Potrebno je i paziti da ne dođe u dodir sa odećom pošto se teže skida. Sve u svemu, nikako nije lak proizvod za nanošenje, ali ipak bih ga uvek izabrala da namažem svoju decu, a ako vam to kaže neko ko ima tri dvogodišnjaka onda verujte da nije reč o maloj žrtvi kao i da ona apsolutno ima smisla. Ne idemo na more ove godine, ali se trudimo da budemo napolju kad god je lepo vreme i deca su, uz ovo mleko, zadržala svoju nijansu kože, dakle dobila su potpunu zaštitu čak i kada su se igrala u pesku po prilično jakom suncu, a crvenilu nije bilo ni pomena. Posle divljanja svakako sledi kupanje kod kuće kada im prvo obrišem namazane površine bebi uljem kako bih bila sigurna da sam uklonila svaki trag zaštitne kreme. Činjenica je da često izgubim živce dok ih pohvatam i temeljno namažem, ali isto tako ne bih ni pomislila da posegnem za lakšim rešenjem za koje sam svesna da nije ujedno i dobro rešenje za njih. Ovo Weledino mleko prija njihovoj koži (dvoje ima osetljivu kožu), ne izaziva nikakve loše reakcije i dokazano štiti od sunca na maksimalno moguće zdrav način i ovog leta svakako se nametnulo kao standardan proizvod za zaštitu od sunca.
Šta vi koristite za svoje bebe?


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...