Mustela kupka, losion za telo i krema za lice za normalnu kožu

/
0 Comments

Mustela je brend kome smo verni od rođenja beba, a u današnjem postu pišem vam, ukratko, o tri proizvoda za negu lica i tela.


Zašto baš Mustela? Zato što mi se sviđaju sastojci proizvoda i zato što ih mogu koristiti i prevremeno rođene bebe, čak i one mrvice od kilo i po koje su još u inkubatoru, a to mi dovoljno govori o blagosti proizvoda. I moje bebe su prevremeno rođene i želela sam da im u prvim mesecima pružim isključivo najbolje po njihovu kožu, tek iza godine krenula sam da spuštam loptu kod kozmetike.


Mustela blagi gel za kupanje proizvod je koji imamo u kući od prvog dana, a koristimo ga i dalje, iako se deca polako bliže drugom rođendanu. Jednostavno ne vidim zašto bismo ga menjali, sve mi se sviđa kod njega, a cena mu nije prevelika ako uzmem u obzir koliko jedna flaša traje.
Proizvođač kaže da ovaj gel nežno i temeljno čisti kožu novorođenčadi, beba i dece kao i da umiruje kožu i nadoknađuje vlažnost koja se izgubi kupanjem. Formula je bez suza, hipoalergena, ne sadrži parabene, ftalate, fenoksietanol i sl. Postoje pakovanja od 750, 500, 200 i 100 i 50ml.
Gel je mlečno bele boje, karakterističnog mirisa za Musteline proizvode, zaista blag i nežan i ne smeta bebama čak ni kad uđe u oči. Zapeni na kosici, ali ne previše, lako operem sve delove tela. Nismo imali problema sa iritacijama ni suvom kožom nakon njega, a jedna ova flaša traje nam po 6 meseci (na troje dece) tako da je zapravo isplativ, iako cena na prvu loptu deluje visoka.


Koristimo i Mustela Hydra Bebe losion za telo. On, takođe, dolazi u različitim pakovanjima i to od 750, 500, 300, 100 i 50 ml. Može se koristiti od rođenja, pogodan i za prevremeno rođenu decu, a proizvođač kaže da pruža i momentalan i dugotrajan efekat hidratacije, jača kožnu barijeru i kožu čini svilenkastom i nežnom. Glicerin biljnog porekla hidrira kožu i štiti od isparavanja, vitamin E čini je mekom, suncokretovo ulje je hidrira i neguje, a avocado perseose, patentirani sastojak, pomaže u jačanju kožne barijere.
Losion je ređe teksture, karakteristične za losione, prijatnog Mustela mirisa i bele boje. Jako se lako razmazuje i brzo upija što je stvar od ključnog značaja ako imate nemirne, ultraživahne bebe kojima na pamet ne pada da mirno leže ni sekund. Treba da napomenem da, zapravo, ne verujem u mazanje kože novorođenčadi i stava sam da je njima potrebno što manje hemije te da nema potrebe za mazanjem tela ukoliko nema nekih smetnji u sivu suvoć ili/i ekcema. Kasnije, ipak, kako bebe počnu da se kreću koža može da ogrubi i nakon šestog meseca ubacila sam povremena mazanja nakon kupanja (jednom do dvaput nedeljno). Losion kožu učini stvarno mekanom, čak i onu na kolenima, ogrubelu od puzanja i osim više cene zamerke nemam. Naravno, ovo je namenjeno bebama sa normalnom kožom, Mustela ima druge linije za bebe sa suvom i/ili atopičnom kožom.


Koristimo i Mustela Hydra Bebe kremu za lice. Krema postoji u pakovanju od 40ml, i kao i za losion za telo, proizvođač kaže da pruža i momentalan i dugotrajan efekat hidratacije, jača kožnu barijeru i kožu čini svilenkastom i nežnom. Ši puter omekšava kožu, vitamin E čini je mekom, ulje jojobe je hidrira, a avocado perseose, patentirani sastojak, pomaže u jačanju kožne barijere.
Krema je sasvim lagana, teksture fluida i ume lako da iscuri više nego što je potrebno, a potrebna je mala količina pošto je veoma razmaziva. Brzo se upije, omekša kožu i sredi eventualne manje suve ljuspice (deca imaju normalnu kožu, samo povremeno bude manje perutanje). Ne mažem deci baš svaki dan, najčešće svaki drugi ili po potrebi, prijatna je i po vrućinama. Zadovoljava potrebe normalne kože i odgovara mi što se upije maltene u trenutku.
A šta koriste vaše bebe?


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...