MAC Studio Fix Fluid SPF15

/
0 Comments

Već dugo nisam pisala o nekom MAC-ovom proizvodu pa to ispravljam postom o jednom od najpoznatijih proizvoda ovog brenda - tečnim puderom Studio Fix Fluid sa SPF 15.
Pretpostavljam da je, barem kod nas, ovo najpoznatiji MAC-ov puder. Ipak, navešću ono šta proizvođač kaže o njemu, za one koji su manje upoznati sa njegovim osobinama.
MAC Studio Fix Fluid SPF15 ima formulu koja kontroliše mašćenje kože uz mat završnicu i srednje do potpunog pokrivanja. Izuzetno je dugotrajan, ispitivanja su potvrdila da može da izdrži čak 24 sata. Nanosi se, nadograđuje i blenda lako i ujednačeno, uz kontrolu suvišnog sjaja. Ugodan je za nošenje, a smanjuje vidljivost pora i ostalih nesavršenosti dajući koži gladak, besprekoran izgled. Namenjen je svim tipovima kože,a  pogotovo masnoj. Tokom vremena ne menja boju na koži, ne nakuplja se u borama, ne daje brašnjav izgled i lepo izgleda na fotografijama.


Puder dolazi u staklenoj flašici bez pumpice, ali se ona može kupiti zasebno što, u principu, jeste pametan potez jer se ovako ne može izvući sav puder, a pumpica se može koristiti i kasnije, uz nove  pudere, plus se uz pumpicu upotrebljava manje pudera. Ima oštar, pomalo alkoholni miris koji, srećom, brzo ispari. U ponudi su 42 nijanse, kod nas 30, što je više nego dovoljno. Moja nijansa je NC25 koju proizvođač opisuje kao light with golden peach undertone for light skin. MAC-ovi puderi imaju oznake NC za neutral cool i NW za neutral warm premda mnogi savetuju da se one čitaju kao not cool i not warm radi lakšeg snalaženja. Ipak, i ja sam među onima koje su tek nakon nekoliko promašaja shvatile da se kod ovog brenda ne treba držati klasične priče o hladnim i toplim podtonovima već lepo treba probati nekoliko nijansi na koži. Tako je, recimo NC25 neuporedivo više žuta u odnosu na NC20, dakle nije stvar samo u tome koja je tamnija već se podton jasno razlikuje. Kupovala sam puder leti, preplanula (glupa greška, znam, ali takva je bila prilika) i procenila sam da će mi odgovarati i tokom godine, no trenutno je ovo jako, jako tamna nijansa, za neosunčani ten žene koja je prošlog leta imala bebice i sunca videla nije. Nedavno sam ponovo isprobavala nijanse i neverovatno, ali NW15 mi se učinila kao najboji izbor. Svakako bih svakome savetovala da isproba 5- 6 nijansi na ruci i 2-3 najprikladnije na licu.


Pokrivanje koje pruža je, u osnovi, srednje no može se nadograditi do potpunog, u slučaju prosečnog tena čak ni korektor nije potreban. Zvanično je namenjen svima, ali smatram da osobe sa normalnom kožom nikad nemaju potrebu za ovoliko jakim pokrivanjem koje ovaj puder omogućava, to je ipak teška kategorija. Po pravilu, najviše ga vole masnokošci i to s razlogom - malo koji puder je ovoliko postojan na masnim delovima lica. Ja sam ga nazvala "puder za svadbe" pošto sam ga stavljala na svaku svadbu na koju sam išla kako je trebalo da izdrži na licu deset-do dvanaest sati i zaista, ostajao je skoro nepromenjen. Nisam ga nikad koristila svakodnevno niti bih preporučila, čak ni osobama sa bubuljicama i problematičnom kožom, ali odličan je puder za posebne prilike i vredi imati ga u rezervi. Završnica mu je mat, no nisam je nikad doživljavala kao onu tzv. mrtvačku mat, možda zato što mi lice, samo po sebi, ima suvišnog sjaja pa uz ovaj puder izgleda skroz normalno. Setujem ga puderom u prahu, ali ne preterujem kako bih zadržala osobine ovog tečnog pudera, radije tokom dana višak sjaja sredim blot papirićima, ali istina je da za tim imam potrebu jako retko, ovo je jedan super postajan i super dugotrajan puder. Nanosila sam ga raznim alatima, no prednost uvek dam četki koja je praktično za njega i predviđena - voljenoj MAC #187. Istina da treba malo više vremena da se puder nanese nego što je slučaj sa Beauty blenderom (koji je, takođe, fina opcija), ali apsolutno vredi, kada završim nigde pora, nigde mitesera, ten kao sa reklame.
Većina pudera koju posedujem ne spada u ovakav tip pudera, pogotovo poslednjih godina otkako preferiram lagane pudere normalnih ili blistavih završnica, ali uvek ću u kolekciji imati jedan puder koji može da pokrije baš sve nepravilnosti i na koga mogu da se oslonim u danima kada ne mogu da proveravam šminku svaki čas, a važno je da izgledam maksimalno dobro. Za tako nešto MAC Studio Fix Fluid SPF15 uvek će mi biti dobar izbor.
Koji MAC-ov puder vi koristite?


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...