Michael Kors Sexy Amber

/
0 Comments

Više od godinu dana imam ovaj zanimljivi parfem Sexy Amber iza koga stoji Michael Kors, a sada je došao red na detaljnije utiske o njemu.


Michael Kors je 2013. godine lansirao novu kolekciju mirisa, šminke i kozmetike koja je inspirisana ženom "koja voli nakit, koja voli boje, koja voli motive". Takvoj ženi su posvećeni mirisi koji će odražavati njena raspoloženja i nazvani Sporty Citrus, Glam Jasmine i Sexy Amber. Mirisi su dostupni u visokim staklenim flašicama sa čepom u boji zlata u količini od 30, 50 i 100ml. Sexy Amber potpisuje parfimer Harry Fremont i za ovu kompoziciju bira note ćilibara, belog cveća i sandalovine. Spada među orijentalne cvetne mirise.


Parfem dolazi u jednostavnoj, ali efektnoj staklenoj, pravougaonoj flašici kod koje se izdvaja zlatni kockasti poklopac koji pomalo asocira na zlatne poluge. Sam parfem je, takođe, žućkasto-zlatne boje što doprinosi utisku opšteg sklada i luksuza.


Flašica spada među tip koji mi se sviđa (detaljnije o kriterijumima za flašice u ovom postu), dok mi je naziv parfema odbojan, ništa mi nije manje seksi od insistiranja da je nešto seksi. Očekivanja su mi, dakle, bila skromna i utoliko je veće bilo moje iznenađenje kada me je sam miris oduševio. Ako me na neki parfem podseća onda je to svakako Chanel Allure EDP, a kako je on moj najdraži parfem ikada onda je ovo poređenje veoma laskavo. Chanel Allure je svežiji, kompleksniji i blago citrusni na početku, ali određena sličnost svakako postoji. Još jedan orijentalni-cvetni parfem u kome sam se pronašla... Odmah po prskanju razvija se topli, senzualni miris, a posebno je zanimljivo da se, vremenom, vrlo malo menja. Kada se do kraja razviju srednje i donje note parfem jedino dobija na slatkoći, ali zadržava sve osobine tek nanetog, dakle ako vam se svidi u radnji, odmah po prskanju, sviđaće vam se i kasnije i obrnuto. Ćilibar je prva asocijacija, ne samo zbog mirisa već i specifične asocijacije na toplotu, nežnost, svetlost sveća, ušuškanost u hladnim večerima... Zamislivo je da ovakav parfem novi neka od diva starog Holivuda, ima taj old glam štih.
Iako se određeni broj žena žali na njegovu nedovoljnu postojanost na meni je izuzetno postojan, jedan od onih koje mogu da osetim i sledećeg dana, a na odeći i nakon nekoliko dana. Ovakav tip parfema više prija po hladnijem vremenu, a vrlo je verovatno i da bi ga većina doživela kao parfem za posebne prilike i večernje izlaske dok ja ovakav miris preferiram upravo za one obične, dosadne, teške dane kada je potrebno nešto da me podigne i pokrene. Nanosi se u jako maloj količini pošto spada među jake parfeme od kojih može glava da zaboli ako se pretera. Nezahvalno je vezivati parfeme za starosne grupe, ali recimo da ovako nešto kao mlada devojka ne bih ponela, a sigurna sam da će mi biti privlačan i u petoj deceniji.
Da li ste možda probali ovaj parfem?


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...