Dr. Brandt Power Dose Vitamin C

/
2 Comments

U današnjem postu pišem o još jednom zanimljivom Dr. Brandt proizvodu, Vitaminu C koji se koristi samostalno ili u kombinaciji sa kremom.
O brendu Dr. Brandt detaljnije sam pisala u ovom postu gde sam ujedno recenzirala tri proizvoda među kojima mi je serum apsolutni favorit i svakako jedan od boljih proizvoda koje sam koristila. Xtend Your Youth je linija proizvoda za negu kože koji pomažu u prevenciji njenog starenja. Osnovna ideja je zaštita kože od štetnih uticaja okruženja putem antioksidanata i sastojaka koji koži pružaju vlažnost kako bi se koža održala blistavom i svežom na duže staze. Trenutno je čini 7 proizvoda, a posebno su zanimljivi vitamini C i D. Vitamin D odavno sam potrošila i recenzirala u ovom postu, a proteklih meseci koristila sam vitamin C.


Proizvođač kaže da se u ovom proizvodu nalazi najveća količina stabilizovanog vitamina C koju koža može da iskoristi. Kreiranje samog proizvoda trajalo je čak dve godine, ali je dobijen pravi izvor mladosti i vitalnosti za kožu. Sadrži jedinstvenu trostruku mešavinu vitamina C iz prirodnih izvora i poslednju generaciju stabilizovanih aktivnih komponenti koje štite od slobodnih radikala, primetno smanjujući borice i znakove starenja. Tamne fleke vremenom blede, a zalihe kolagena u koži ostaju zaštićene. Redovnom upotrebom koža postaje čvrsta i zategnuta i zadržava mladalački izgled. Koristi se svakodnevno, ujutro i uveče.
Ne sadrži sulfate, ftalate ni parabene, a na sledećoj fotografiji možete pročitati detaljnu listu sastojaka:


Kao što možete videti na fotografijama, Dr. Brandt Power Dose Vitamin C dolazi u flašici od zatamnjenog stakla, baš kako se i preporučuje kada je reč o sastojcima osetljivom na svetlost. Na vrhu flašice nalazi se pipeta kojom se lako dozira željena količina kapljica, s tim da treba da napomenem da mi se, vremenom, pipeta sama od sebe iskrivila i sada kada sam na poslednjoj četvrtini bočice više ne mogu da je koristim pa sipnem malo proizvoda na klasičan način što nije idealno za doziranje. Sam proizvod je svetlo narandžaste boje, pomalo uljan i skoro da nema miris. Na početku upotrebe nanosila sam ga sam ga samostalno tako što bih na dlan nakapala nekoliko kapljica i potom ih utrljala u kožu lica i vrata, no kasnije sam odustala od toga zato što ostavlja pomalo lepljiv trag. Ako planirate šminkanje nakon nanošenja vitamina definitivno preporučujem upotrebu u kombinaciji sa kremom dok bi za noć moglo i ovako kako sam opisala. Najčešće ga nanosim tako što na nadlanicu ruke istisnem potrebnu količinu dnevne kreme koju koristim, a na sredini gomilice nakapam dve-tri kapi vitamina C i onda ih pomešam i nanesem na lice. Na ovaj način zadržavam spoljašnja svojstva koja ima krema, s tim što je obogatim delovanjem Power Dose Vitamina C.
Izuzetno malo spavam i malo vremena provodim na svežem vazduhu (ovo poslednje planiram da promenim u narednim mesecima) što ostavlja trag na mojoj koži pa tako više ne izgleda sveže, borice su vidljivije, a imam i nešto hiperpigmentacija kao uspomenu na trudnoću. Vitamin C je idealan proizvod za pomoć u saniranju ovakvih problema pa sam dala šansu ovom Dr. Brandt-ovom. Koristila sam ga dve-tri nedelje pa mi se koža osula od jednog drugog proizvoda, ali sam morala da prekinem i mazanje ovog vitamina pošto me je blago peckao i nisam htela da rizikujem. Vratila sam se mazanju pre nekih mesec dana, s tim da se dešava da ga koristim samo ujutro kako bih uveče mogla da ubacim proizvod za dodatnu hidrataciju koja mi je uz prejako centralno grejanje stvarno neophodna. Nakon duže upotrebe, nažalost, nisam primetila poboljšanje kod hiperpigmentacija, mada je moguće da bi trebalo da dam šansu četiri-pet meseci u kontinuitetu. Primećujem promenu u smislu čvrstine, lice deluje jedrije i mlađe. Borice su prisutne, svakako, ali zbog celokupnog jedrog izgleda ne upadaju toliko u oči. Sve u svemu, svakako je mi korisna dopuna proizvodima koje koristim za svakodnevnu negu, no moram priznati da me se mnogo više dojmio efekat koji je na moju kožu imao Vitamin D.

*Proizvod predstavljen u ovom postu dobila sam od proizvođača/uvoznika/PR-a, ali to ne utiče na objektivnost moje recenzije.


You may also like

2 коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...