Foreo Luna Play Plus

/
0 Comments

Proteklih sedmica svakodnevno sam koristila uređaj za čišćenje lica Foreo Luna Play Plus, a u nastavku posta možete pročitati detaljnije kako o samom uređaju tako i o mom iskustvu i dojmovima.


Šta je uopšte FOREO?

Reč FOREO je skraćenica od izraza na engleskom jeziku “For Every One”. Švedski je brand, lansiran 2013. godine, poznat po revolucionarnim proizvodima u beauty industriji. Osnovna filozofija brenda je težnja ka kvalitetnijem životu kroz jačanje samopouzdanja, uz promovisanje vere u sebe. Dostupan je u više od 5.000 prodavnica širom sveta. Najbrže je rastući brend u beauty uređajima na svetu prema terminima pretrage. Pored LUNA uređaja za čišćenje lica tu su i ISSA četkice za zube i IRIS masažeri za područje oko očiju. Proizvodi su u Srbiji dostupni u DM drogerijama, a cena Luna Play Plus uređaja je 5549 dinara.


Luna Play plus elegantnog je dizajna, a za sada je dostupna u dve boje (ljubičasta kao na fotografijama i svetlo roze). Odgovara svim tipovima kože, a radi na jednu AAA bateriju koja je dovoljna za čak 400 upotreba. Lak je za nošenje i 100% vodootporan, a njegova posebna prednost u odnosu na slične uređaje je podatak da nema menjanja četkica tako da je trošak za ovaj uređaj jednokratan. Razlika u odnosu na čišćenje rukana primetna je već nakon prve upotrebe, a proizvod uklanja mitesere, vraća koži prirodan sjaj i poboljšava apsorpciju proizvoda za negu lica.


Prvi adut ovog uređaja su lakoća i brzina upotrebe. Za čišćenje lica dovoljan je jedan jedini minut. Na čisto lice bez šminke nanosi se proizvod za čišćenje lica po želji. Luna Play Plus se pokvasi, uključi i potom se laganim kružnim pokretima čistit koža lica jedan minut. Pažnja se posvećuje svim delovima lica. Potom se lice ispere i obriše i nastavlja se sa uobičajenom rutinom nege lica. Mogu ga koristiti svi tipovi kože. Za 120 sekundi dnevno, prema proizvođaču, ovaj uređaj ukloniće 99,5 odsto nečistoća, sebuma, mrtvih ćelija, pa i upornih ostataka šminke, pritom obnavljajući teksturu kože i ujednačavajući ten.
Četkice za lice sa soničnim pulsiranjem čiste lice najmanje šest puta bolje nego kada se to radi rukom, a Foreo 100% silikonska četkica sa T-Sonic pulsiranjima čini mekšom i nežnijom već posle prve upotrebe. Lagane vibracije ostavljaju prijatan osećaj na licu.
Idemo na moje utiske:


Temeljna sam u testiranjima i već nekih mesec i po dana koristim Luna Play Plus dvaput dnevno. Kao što verovatno znate, imam mešovitu kožu sa proširenim porama i miteserima u T zoni i osetljivom kožom obraza, sklonom dehidraciji. Prvih nekoliko dana koristila sam Foreo na celom licu da bih ga potom koristila samo na T zoni. Koristila sam ga uz Uriage Cleansing Cream, proizvod za čišćenje lica i tela toliko blag da ga mogu koristiti i bebe. Vredi napomenuti da se uređaji tipa Forea nikako ne koriste sa bilo kakvim abrazivnim sredstvima, štaviše, zvanična je preporuka da čistač bude blag što je i logično - sonična pulsiranja dovoljna su za temeljno čišćenje, prejak čistač naneo bi samo štetu, čak i kod manje osetljive kože. Na vrhu uređaja nalaze se veće silikonske "iglice" i tim delom treba tretirati T zonu, a ostale regije središnjim delom aparata koji omogužava blaže čišćenje.
Prednost broj jedan je brzina upotrebe. Čak i ja, ultra super zauzeta mama tri bebe, svakog dana mogu da izdvojim po minut ujutro i uveče da očistim lice tako da izgovor u vidu manjka vremena ne postoji. Mnogo puta nisam sprovela neke tretmane jer nisam imala snage, ali kod Forea toga nema, minut za čišćenje i minut za ispiranje posle stvarno je dostižan minimum. Uređaj je mali i zgodno stane u šaku što upotrebu čini krajnje jednostavnom, a može se i lako spakovati i poneti u tašni.
Prednost broj dva je materijal od koga je napravljen, dakle silikon. Slični uređaji koji koriste vlaknaste materijale odbijali su me jednim delom i zbog higijene pošto čišćenje četki nakon svake upotrebe mora biti stvarno dobro sprovedeno da se bakterije ne bi širile. Kod silikona toga nema, dovoljno je klasično pranje pod mlazom vode. Istina je i da sam se uvek pomalo plašila čistača na baterije, bilo me je strah pucanja kapilara, reagovanja kože u vidu crvenila, bubuljica i sl. Već godinama svako veče uzorno čistim lice i to duplo (double cleansing metod) i smatrala sam da je to dovoljno za maksimum koji mogu postići kod svoje, porama i miteserima trajno izmenjene, kože. Dala sam šansu Luni i da, zaista se vidi razlika već nakon prve upotrebe, naime miteseri na nosu su mi se smanjili. Nakon nekoliko dana razlika je postala prilično upadljiva. Nije da mitesera nema, ali plići su, manji i ne toliko upadljivi, a koža u T zoni glatka je na dodir. Dakle, nema nikakve sumnje da Luna pomaže u eliminisanju mitesera i čišćenju kože generalno.


Želela sam da ujednačim ten i podstaknem kožu da se brže regeneriše i na delovima gde imam hiperpigmentacije, dakle na obrazima pa sam koristila uređaj na celom licu kako se, uostalom, i preporučuje. Tu sam, međutim, napravila grešku. Koža na obrazima jako mi je osetljiva (nije bila takva ranije, to mi je uspomena na trudnoću) i ume da bukne i odreaguje i na proizvode koji se smatraju blažima pa je tako bilo i nakon upotrebe Lune. Reagovala je u vidu crvenih pečata i sitnog, rasutog crvenila svugde po obrazima. Kako koristim dosta proizvoda u nezi lica nisam bila sigurna da je zaista reakcija na Luna uređaj pa sam sistemom eliminacije nakon nekoliko dana došla do potvrde da koža na obrazima reaguje čak i na ovako blaga sonična pulsiranja. Istovremeno, T zona mi se preporodila, ne pamtim da mi je nekada izgledala ovako čisto i sveže. Zbog ovakvih stvari kažem da smo mi sa mešovitom osetljivom kožom sklonoj dehidraciji idealni testeri pošto praktično ispitamo reakciju svih tipova i stanja kože. Nastavila sam da koristim Luna play plus samo na T zoni i vidim se kako ga koristim godinama jer je razlika u odnosu na ranije stanje ogromna. Pokušala sam da pronađem neku stariju fotografiju slikanu izbliza gde se vidi koliki su mi bili miteseri, ali takve sam užasnuta brisala pa je ovo najbolje šta mogu da vam prikažem u pokušaju da dočaram stanje pre i posle.


Sve u svemu, Luna Play Plus laka je za upotrebu i transport, ekonomična i brza, značajno pomaže u čišćenju i sužavanju pora i ublažavanju mitesera, dajući licu zdraviji izgled. Osobama sa osetljivom kožom preporučila bih, ipak, upotrebu samo na T zoni, a onima sa posebnim stanjima kože tipa rozacee neki drugi vid čišćenja kože. 
Da li se možda koristili neki Foreo ili sličan uređaj? Kakvi su vaši utisci?


*Proizvod predstavljen u ovom postu dobila sam od proizvođača/uvoznika/PR-a, ali to ne utiče na objektivnost moje recenzije.


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...