Clarins BB Skin Detox Fluid SPF 25

/
0 Comments

Već nekoliko meseci imam Clarins BB kremu i nikako da dobije zasluženu recenziju. Ovim postom to ispravljam.
Proizvođač kaže da je ova BB krema brz način za postizanje idealnog tena. Ujednačava ten, revitalizuje ga i štiti što kao rezultat ima lepu kožu u samo jednom koraku. Među sastojcima se izdvaja kivi, bogat vitaminina C i E i drvo katrafej sa Madagaskara čija esencijalna ulja učvršćuju i umiruju kožu. Pakovanje sadrži 45ml.


Krema postoji u 4 nijanse, 00 Fair, 01 Light, 02 Medium i 03 Dark, s tim da mislim da su kod nas dostupne samo dve srednje nijanse. Moja nijansa je 01 Light koja je, nažalost, vrlo daleko od zaista svetle nijanse i daleko tamnija od mog tena (odgovarala bi, približno, MAC NW25, možda čak i 30). Mogućnost prilagođavanja tenu je više nego dobra tako da bih je mogla povremeno nositi, makar u letnjem periodu, da nije podtona koji je vidno roze/hladni što meni koja sam neutralna ka toploj nikako ne stoji.


Pakovanje je vrlo praktično, samo se svuče poklopac, a unutra je uski otvor sa pumpicom koja omogućava lako doziranje, moguće je, dakle, istisnuti i sasvim malu količinu. Miris je očaravajući, predivna cvetna mešavina koja vuče na mirisanje.
Srednje je ka ređoj gustini, lako se razmazuje, s tim da joj je potrebno nešto više vremena da se upije. Probala sam više načina nanošenja i najviše mi se sviđa sunđerčić tipa Beauty Blendera jer pokupi najmanje proizvoda i tako najbrže završim. Nije nadogradiva, skoro isto izgleda kada se stavi jedan ili više slojeva pošto je ovo lagani tip kreme, nije multifunkcionalna samo po nazivu već je zaista nešto između kreme za negu lica i pudera. Pokrivanje je lako/slabo, više ulepšavanje i ujednačavanje tena nego klasično pokrivanje nedostataka, za to će morati da se upotrebi i korektor. Završnica je dewy, tu je onaj sjaj zdrave kože koji da nemasnim delovima lica izgleda savršeno, a na masnijim ipak pomalo preterano. Za suvu kožu bila bi pravi izbor pošto se ni nakon mnogo sati ne nakuplja na suvljim regijama, a čini da lce izgleda svežije i odmornije. Uz blago setovanje T zone odgovarala bi i normalnoj i mešovitoj koži sa manje masnom T zonom dok je masnokošcima nikako ne bih preporučila. Glavna prednost joj je podatak da je jedna od retkih BB krema koje sam srela (a srela sam ih mnogo) koja ostavlja utisak da bi mogla biti dovoljna i kao jedina nega, dakle da bi se tokom dana mogla koristiti potpuno samostalno, bez klasične dnevne kreme kao pripreme kože.
Pogledajte koliko je tamnija u odnosu na moju ruku kojoj bi odgovarala nijansa MAC NC20:


Da li ste možda probali ovu BB kremu? Koristite li i dalje BB kreme ili ste se vratili klasičnim puderima?


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...