Nega pelenske regije kod beba - prvi deo

/
0 Comments

Proslaviše moje bebe prvi rođendan, a ja se baš ne ubih od pisanja o kozmetici namenjenoj bebama. Manjak vremena svakako utiče, ali nekako sam i navikla da recenziram šminku, sve zaboravim da fotografišem kozmetiku za bebe. No ovim postom donekle ispravljam stvar, podeliću osnovne utiske u kremama za pelensku regiju koje smo koristili.

Odmah da se izvinim zbog loših fotografija, kada smo selili morala sam da pobacam prazne ambalaže i na brzinu sam slikala sve šta sam imala. Pošto je kod preparativne kozmetike važnije ono šta se kaže nego ono šta se vidi verujem da ću uspeti da prenesem utiske i bez boljih fotografija.
Jako sam, na početku, pazila šta koristim za bebe, jako! Pazim i dalje, naravno, ali tada, dok su bile sasvim male čak sam davala prednost proizvodima na kojima je pisalo da su pogodni i za prevremeno rođene bebe. Najpre sam kupila Mustelinu kremu za pelensku regiju, a onda sam nastavila da je kupujem sve dok bebe nisu ozbiljno počele da jedu čvrstu hranu.


Mustela jeste skupa, nema šta, ali ima odlične sastojke i iznenađujuće se sporo troši, sigurno 50% sporije u odnosu na bilo koju drugu kremu koju sam probala, takva joj je tekstura da nema potrebe za većom količinom kreme po jednom mazanju. Nema nikakva mineralna ulja ni druge naftne derivate koje ima 99% krema za pelensku regiju i nikad nije izazvala ni najmanju reakciju na koži, štaviše do uvođenja čvrste hrane nisam znala šta je pelenski osip, moje bebe ga nijedan jedini put nisu imale. Kao što rekoh, lako se razmazuje, ali i upija i skida tako da kada menjam pelenu ne vidim ostatke kreme na bebinoj koži. Smatrala sam je ubedljivo najboljom sve dok bebe nisu napunile nekih 7-8 meseci i počele da jedu raznovrsniju čvrstu hranu, a onda su se pojavili pelenski osipi za koje Mustelina krema nije bila dovoljno efikasna. Više nije delovala kao savršena prevencija, a postojeći osip nije umirivala dovoljno brzo, a ja sam potpuno prešla na druge kreme.
Evo pogledajte listu sastojaka, stvarno je skroz korektna, pre svega nema tečnog parafina kao osnove:


Kako se kreme za pelensku regiju troše jako brzo kad imate gomilu malih drekavaca bila sam rastrzana između želje da im pružim najbolje i da pokušam da možda malo uštedim. Nekoliko žena kojima verujem hvalilo je proizvode DM-ove robne marke Babylove, u smislu da nemaju štetne sastojke, a imaju sasvim zadovoljavajući kvalitet za male pare i rešila sam da dam šansu. Međutim, pogrešno sam mislila da postoji samo jedna krema za pelensku regiju i kupila onu pogrešnu, onu koju mame nisu hvalile.

Ovo je krema koju sam kupila, prilažem fotografiju sa interneta pošto sam kutiju od kreme dala deci da se igraju iiiii...može biti da su pojeli prednju nalepnicu. Zadnja nalepnica je preživela pa sam uspela da slikam listu sastojaka:


Sastav deluje pristojno za kremu povoljnog cenovnog ranga, tu je cink oksid za umirivanje kože, suncokretovo i bademovo ulje za negu, za zaštitu su tu glicerin, pčelinji vosak, ima i vitamina E, lanolina (koji može biti sporan, ali dobro de) i drugih, pristojnih sastojaka. Međutim, iz sastava ne možete zaključiti KOLIKO je cinkovog oksida u ovoj kremi tj. do koje mere se teško razmazuje, a još teže skida. Kada se krema nanese ostane beli sloj vidljiv i prilikom sledećeg menjanja pelena, ostane čak do narednog kupanja, a onda ga je jako teško skinuti, treba mnogo kupke i trljanja što je posebno nezgodno ako se radi o sasvim maloj bebi koja još nije navikla na kupanje i dere se iz petnih žila. Upotrebila sam je nekoliko puta i odložila zauvek.


Uriage Bebe Liniment Oleo-Thermal emulzija nije klasična krema za pelensku regiju, nema ni takvu teksturu. Nju sam vrlo detaljno recenzirala u ovom postu. Ukratko, odličan je proizvod za male bebe koje su samo na mleku, savršeno je nežna i pogodna za čišćenje pregiba, kako onih u pelenskoj regiji tako i pazuha, lakata i sl. Ukoliko želite da izbegnete jače proizvode, stalno ili povremeno, ovo bi vam se moglo svideti. Pakovanje od 400ml stvarno dugo traje.
Pošto sam svesna da ljudi imaju sve manje strpljenja za čitanje, a pogotovo dugih tekstova sa malo slika ovde ću se zaustaviti, a već za tri-četiri dana stiže nastavak ovog posta u kome ću predstaviti još 4 kreme među kojima je i moj aktuelni šampion po odnosu cene i kvaliteta.You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...