Caudalie Vine [Activ] 3 u 1 hidratantna fluid krema i krema za područje oko očiju

/
0 Comments

U današnjem postu recenziram dva novija Caudalie proizvoda iz nove, Vine Activ linije. Reč je o 3 u jedan hidratantnom dnevnom fluidu i zaglađujućoj kremi koja vraća energiju području oko očiju.
Ako ste voleli Caudalie Polyphenol C15 liniju (recenzirala sam je ovde) verovatno vas je iznenadio podatak da više nije u prodaji. Umesto nje, tu je sada reformulisana, naprednija verzija pod imenom Vine[Activ]. 
U čemu je razlika?
Vine Activ sadrži sve one najbolje Caudalie sastojke poput polifenola, antioksidanata, stabilizovanih vitamina C& E i hijaluronske kiseline. Novitet je patentirani Anti-cell burn-out complex, inovacija koja štiti kožu, ali joj istovremeno i omogućava da zaštiti svoje ćelije uz pomoć menjanja prirodnih nivoa antioksidanata u koži i stimulisanjem njenih mehanizama odbrane. Ključni sastojci su sledeći:
  • Stabilizovani polifenoli iz semenki grožđa (antioksidant). Ovo su najmoćniji odbrambeni molekuli u biljnom svetu; oni čuvaju kolegane i prirodnu hijaluronsku kiselinu.
  • Ekstrakt smreke (antioksidant i da, ovo je novi sastojak). Deluje sinergijski sa stabilizovanim polifenolima iz semenki grožđa u stiomulisanju ćelijske odbrane i sprečavanju oštećenja ćelija.
  • Stabilizovani vitamin C (antioksidant, protiv bora) Zaustavlja i neutrališe slobodne radikale nastale usled negativnih spoljnih faktora i povećava proizvodnju kolagena za efekat protiv bora i balansira proizvodnju melanina za ujednačeniji ten.
  • Vitamin E (antioksidant). Ciljano deluje na sebum i ćelijsku membranu, štiti kožu i održava njen sjaj i elasdtičnost..
Liniju čine četiri proizvoda: serum protiv bora koji aktivira sjaj, noćno ulje za detoksikaciju, 3 u jedan hidratantna fluid krema i krema koja vraća energiju predelu oko očiju. Poslednja dva recenziram u nastavku.


Vine Activ 3 u 1 hidratantna fluid krema, prema proizvođaču, lagana je i fino izbalansirana krema koja koriguje i pruža superiornu zaštitu tokom dana, dajući koži zdrav sjaj i blistavost. Anti-cell burn-out complex pojačan je polisaharidima protiv zagađenja. Ovi šećeri formiraju nevidljivi film koji deluje kao štit, blokirajući čestice zagađenja kako se ne bi upile u kožu. Hijaluronska kiselina velike molekularne težine popunjava bore, izglađujući epidermis, dok se pigmenti i nežni puderi igraju sa svetlošću kako bi obnovili prirodni sjaj kože.


Ako nešto treba priznati Caudalie-u, to je da stvarno ume da napravi laganu kremu. Neverovatno koliko se ne oseća na koži i to već minut-dva nakon nanošenja, u tom smislu idealna je za sve koji ne vole teške kreme. Tekstura joj je savršeno glatka, lako se razmazuje i, kao što rekoh, jako brzo upija. Miris je tipičan za Caudalie proizvode, dakle prijatna citrusna mešavina, koja, naravno, asocira i na grožđe. Pre svega je treba posmatrati kremu kao kremu za normalnu ka mešovitoj koži ukoliko planirate da je koristite kao jedinu dnevnu negu, a u kombinaciji sa serumom iz iste linije bila bi pogodna i za suvu mada imajte u vidu da je ovo linija za nezahtevnu kožu. Nije tip kreme koji bi se dobro složio sa masnom kožom, iako je sama nemasna. Ukoliko je koža u dobrom stanju, dakle, nije dehidrirana, dovoljna je za održavanje nivoa hidratacije, u suprotonm, baš kao i kod suve kože, negu treba pojačati serumom. Divna je kao podloga za šminku, pogotovo onu blažu, svakodnevnu, pošto njena lagana formula ne ometa mogućnosti tečnog pudera. Primećujem da je u odnosu na sličnu kremu iz ranije, Polyphenol C15 linije, vidno blaža i ima jači efekat zaglađivanja kože.
Idemo na okoloočnu kremu:


Proizvođač kremu reklamira kao nekoliko grama mekoće i energije za regiju oko očiju koja je posebno osetljiva i podložnija uticaju našeg stila života. Ujutru i uveče, ova izuzetno komforna krema, bez mirisa, neutrališe štetne agense i daje budnost očima, a deluje i na regiju oko usana. Anti-cell burn-out complex kombinovan je sa peptidima i ekstraktom paprati koji imaju lifting efekat i sprečavaju nastavak bora, ekstrakt sladića koji smanjuje otečenost, a ekstrakt divljeg kestena bori se protiv tamnih krugova. Obnovljene energije, zaglađena i prosvetljena, zona oko oka ponovo blista.


Za razliku od dnevne kreme, ova krema praktično nema miris, što joj je plus, kako se radi o kremi za najosetljiviju regiju. I ona je divne teksture i lako se razmazuje. Upijanje već nije tako brzo ili, preciznije, polovina nanete kreme upije se praktično odmah, a ostatak ostaje na koži u vidu zaštitnog filma koji posvetljuje tu regiju, čineći da deluje odmornije. Kao da ceo dan imate sveže namazanu kremu koja se još nije potpuno upila iako to, naravno, nije slučaj. Nemam naduvene podočnjake pa ne mogu da ocenim delovanje na takve, ali posvetljuje tamne krugove na način koji sam opisala. Idealna za nas koji malo spavamo, a želimo da pristojno izgledamo tokom dana. Svakako je hranljiva, ali ipak spada u blaže kreme, dakle odgovarala bi i mlađim devojkama, verovatno već od 20 godina pa tu negde do četrdesete, u zavisnosti i od stanja kože, naravno. Rekla bih da bi odgovarala i baš osetljivoj koži pošto ne pecka čak ni kada uđe u oči.

*Proizvod predstavljen u ovom postu dobila sam od proizvođača/uvoznika/PR-a, ali to ne utiče na objektivnost moje recenzije.


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...