Caudalie Eau Des Vignes

/
0 Comments

U današnjem postu pišem vam o najnovijoj mirisnoj vodi brenda Caudalie, Eau Des Vignes koja se već neka dva-tri meseca nalazi u prodaji.
Caudalie ima nekoliko mirisnih voda u ponudi. Reč je, zapravo, o proizvodima za koje je u narodu češći naziv toaletne vode ili, još češći, kolonjske vode, iako je, u stvari, kolonjska voda samo jedna. Očekuje se da su postojanije od dezodoransa, a znatno slabije trajnosti od parfema. Obzirom da i cenom prate ovakvu postojanost, nije čudo što su mnogima omiljeni izbor za manje formalne prilike, ali i toplije dane.
Caudalie Eau Des Vignes dolazi u elagantnoj, staklenoj flašici u nekoliko nijansi zelene boje sa utisnutom pečatom grozda grožđa. Pakovanje je od 50ml. Cena mu varira u zavisnosti od prodajnog mesta, a najpovoljnije šta sam našla je oko 2900 dinara u Srbotrade apoteci.


Spada u grupu cvetnih zelenih mirisa, a kreirali su ga Alberto Morilla i Mathilde Thomas. Autorka za njega kaže da je svež i diskretan i da nas ponese pravo u letnji vrt usred vinograda, tamo gde blistavi bergamot sreće eleganciju perunike i senzualnost belog mošusa. Upravo to trojstvo čini glavne mirisne note Eau Des Vinges uz dodatak tamjana, ambroksana, žalfije i ambera. Ne sadrži ftalate ni veštačke boje. Dermatološki je testiran, a zanimljivo da se može koristiti i prilikom izlaganja suncu što je retko za parfeme bilo kakvog tipa.


Ne da volim, nego obožavam ovakve mirise! Mogla bih ga, čini mi se, udisati po ceo dan. Na početku dominiraju citrusne note, no bergamot prilično brzo ispari što je za mene, kao ljubiteljku citrusnih mirisa u globalu, ovo obično mana, no kako ovaj miris postaje interesantniji i kompleksniji, mana se pretvara u prednost. Na početku se, dakle, oseti udar svežine, koji nakon nekoliko minuta pređe u elegantni, senzualni cvetni miris za koji bih, da ne znam listu sastojaka, pre pomislila da je jasmin nego perunika. Deluje jednostavno, ali nikako nije monoton ni jednoličan i mogao bi svakog da prevari da pomisli da je ovde reč o nekom skupom parfemu (osim po trajnosti, jasno). Nežan je i prijatan miris, jedan od onih koji nikad ne dosade, prikladan u svakom godišnjem dobu (sa posebnim akcentom na ona topla) i u svim prilikama. Zaista, retki su mirisi koji skoro podjednako dobro idu uz patike i farmerke kao i uz poslovni komplet ili malu crnu haljinu i štikle. Ne bih ga ograničila ni na neku starosnu grupu, svako ima pravo da uživa u vedrini i poletu koje ovaj miris unosi.
Trajnost, očekivano, nije adut. Nakon neka tri sata više je ne osećam, a ne bih rekla da je drugačije ni sa ljudima u okruženju. Ipak, ovo je mirisna vodica pristupačne cene i bilo bi nerealno očekivati više od ovoga.
Da li ste možda probali Caudalie Eau Des Vignes i kakvi su vaši utisci?You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...