Eucerin AQUAporin ACTIVE hidratantna krema za lice sa SPF 25 i UVA zaštitom

/
0 Comments

U današnjem postu recenziram Eucerin Aquaporin Active, hidratantnu dnevnu kremu za lice sa SPF 25 namenjenu svim tipovima kože.


Šta kaže proizvođač:
Aquaporin Activ linija namenjena je intenzivnom i dugotrajnom hidriranju kože. Većina hidratantnih krema poboljšava hidrataciju tako što ograničava isparavanje vode iz kože i/ili pomoću vezivanja vlage u spoljašnjim slojevima kože pomoću humektanata kakav je glicerin. Međutim koža ima svoj sopstveni sistem hidratacije - akvaporine. Jedinstvena formulacija Eucerin AQUAporin ACTIVE linije preparata poboljšava sopstveni sistem hidratacije kože i čini je mekom, glatkom i blistavom. Akvaporini su mikroskopski kanali koji transportuju vodu između ćelija kože i podržavaju hidrataciju kože iznutra. Eucerin AQUAporin ACTIVE formulacije poboljšavaju njihovu prirodnu snagu. Sve formulacije sadrže gliko-glicerol, trenutno najuspešniji sastojak namenjen hidrataciji, za koji je dokazano da povećava broj akvaporina u koži. To znači da kao dodatak ograničenom isparavanju i vezivanju vode u spoljašnjim slojevima kože, Eucerin AQUAporin ACTIVE linija poboljšava sopstveni sistem hidratacije kože.
U okviru ove linije nalaze se proizvodi namenjeni različitim tipovima kože pa tako postoji dnevna krema za suvu kožu i ona za normalnu i mešovitu, a ja sam koristila kremu namenjenu svim tipovima kože čiju listu sastojaka možete pogledati na fotografiji u nastavku:


Eucerin AQUAporin ACTIVE hidratantna krema za lice sa SPF 25 i UVA zaštitom pruža dehidriranoj, osetljivoj koži 24-časovnu hidrataciju. Olakšava osećaj zategnutosti i čini kožu glatkom i mekom. SPF 25 i UVA zaštita efikasno sprečavaju oštećenja nastala pod dejstvom UV zraka. Krema je klinički i dermatološki ispitana, ne sadrži ni parabene ni parfeme i odgovara svim tipovima kože.


Kao što vidite na fotografiji iznad, krema je žućkaste boje, prosečne gustine jedne kreme za lice i mirisa karakterističnog za ogromnu većinu Eucerinovih proizvoda. Deluje zapravo gušće nego što jeste, pošto je prilikom nanošenja gelasta te klizi po koži i lako se nanosi, razmazuje i upija. Krema se ne upije istog trenutka, barem ne tokom leta, ali nekih pet do deset minuta po nanošenju lice je svakako spremno za šminkanje. Zanimljivo je koliko sam različite utiske o njoj imala prvog i narednih dana upotrebe.  Prvog dana pomislila sam kako je ipak preteška za moju mešovitu kožu po velikim vrućinama pošto sam je tokom prvih sat-dva osećala na licu. Narednih dana, međutim, nije bilo nikakvog osećaja težine, naprotiv, a koža je postala mekana na dodir. U toplom periodu godine nemam uobičajene probleme sa dehidracijom, ali sitne borice ipak jesu vidljive, a ova krema njihovu vidljivost smanjuje pošto održava kožu normalno vlažnom i nahranjenom. Iako je namenjena svim tipovima kože realno je da bi osobama sa masnom kožom bila prejaka u letnjem periodu dok bi u zimskom vrlo verovatno odgovarala. Obrnuto, tokom leta bi mogla biti dovoljna suvoj koži dok bi je zimi terbalo pojačati serumom. Normalnoj i mešovitoj koži ovo bi bila fina, lagana krema za sva godišnja doba, prikladna kao podloga za šminku i dovoljno jaka zaštita od sunca u gradskim uslovima.
Cena varira, ali kreće se oko 1700 dinara, a dobije se 50ml kreme.
Koji je vaš omiljeni Eucerinov proizvod?

Proizvod predstavljen u ovom postu dobila sam od proizvođača/uvoznika/PR-a, ali to ne utiče na objektivnost moje recenzije.


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...