Eucerin Anti-age fluid za zaštitu kože od sunca SPF 30

/
1 Comments

Jul je idealan mesec za recenziju proizvoda za zaštitu kože od sunca. Eucerin ima bogatu ponudu, a u ovom postu pišem o fluidu koji, pored što štiti od sunca, pomaže i da se uspori starenje kože.


Kao što rekoh, Eucerin u asortimanu ima nekoliko proizvoda za zaštitu od sunca koji su namenjeni baš koži lica, u skladu sa vrstom kože, ali i potrebom. Ranije sam koristila i recenzirala gel-krem za masnu kožu sa SPF 30, utiske možete pročitati klikom ovde.
Eucerin Anti-age fluid za zaštitu kože od sunca je dnevna zaštita namenjena svim tipovima kože koja štiti od nastanka opekotina od sunca i oštećenja izazvanim sunčanjem, istovremeno umanjujući znakove fotostarenja. Sadrži UVA i UVB zaštitu širokog spektra, a da bi se smanjila pojava bora i intenzivirala hidratacija lica tu su dve vrste hijaluronske kiseline. Sadrži i likokalkon A, snažni antioksidans sa antiinflamatornim svojstvima koji štiti ćelije kože od UV zračenja kao i gliciretinsku kiselinu koja podržava obnovu DNK u koži koja je oštećena UV zračenjem. Ne sadrži parfeme ni parabene i nije komedogen.


Fluid se može koristiti samostalno, ali može se i kombinovati sa drugim proizvodima za negu lica i to tako što se nanese bilo pre bilo posle odgovarajuće kreme ili seruma za dnevnu negu. Može se koristiti i kao podloga za šminku. Beličaste je boje, mirisa karakterističnog za Eucerinove proizvode, a po teksturi je zaista fluid, dakle daleko ređi od kreme, a nešto gušći od prosečnog seruma. Osim dobre zaštite, naravno, kod ovakvih proizvoda ključno mi je da se brzo upije i da ne masti lice. Ovde su oba uslova ispunjena - zaista se brzo upije i po nanošenju kao da ga nema na licu, dakle nemastan je, nije težak, a tokom dana, kad krene znojenje, ono nije ništa neprijatnije nego bez ovog fluida. U principu nema mnogo proizvoda za koje se složim sa proizvođačem da odgovaraju svim tipovima kože, ali ovde bi to moglo biti slučaj, mojoj kombinovanoj koži u potpunosti odgovara, dakle odgovarao bi i normalnoj i masnoj, a vrlo je verovatno da bi prijao i suvoj, uz pojačano hidriranje tokom noći. Ove godine nisam išla na letovanje, a u gradskim uslovima fluid se pokazao odlično, ni traga crvenilu, s tim da treba da napomenem da nisam ni pocrnela uz njega.
Listu sastojaka ovog proizvoda možete pročitati na fotografiji u nastavku:


Koje proizvode za zaštitu kože lica od sunca vi volite? Koji vam se Eucerinov proizvod pokazao dobrim?


You may also like

1 коментар :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...