Brze recenzije: Flormar Mono Eyeshadow & Bourjois Color Edition 24H

/
2 Comments

U još jednom postu iz serije Brze recenzije ukratko vam predstavljam dve mono senke, jedna je Flormar, a druga Bourjois brenda.

Flormar mono senke su najstandardnije senke iz Flormarove ponude, a za njih proizvođač kaže da traju ceo dan. Postoji dvadesetak nijansi, moja je 023, reč je o tzv. petrolej nijansi. Kada bi trebalo da napravim top 3 nijansi koje ističu tamno braon oči ova bi se svakako našla među njima. Ovde mislim baš na klasične oči boje kestena, ne one sa primesama žućkaste ili maslinastozelene. Jeste baš jaka nijansa i treba je pametno dozirati, ali ako se malo umiri čokoladnobraon nijansom privlačenje pažnje u pozitivnom smislu je zagarantovano. Flormar mono senke su među najbolje pigmentovanim senkama drogerijskog ranga i neuporedivo su bolje pigmentovane od onih u Flormarovim paletama. Kod ovakve nijanse ne bi mi smetalo ni da je manje pigmentovana. Trusi se minimalno, da nije reč o ovako upadljivoj nijansi rekla bih čak i zanemarljivo. Svilenkasta je na dodir, relativno se lako blenda i maksimalno je postojana (podrazumeva se da ipak stavim i bazu zbog spuštenih i masnih kapaka).


Bourjois Color Edition 24H postoje u desetak nijansi, nisam sigurna šta je od njih dolazilo kod nas. Moja je 01 Merveille d' argent. Proizvođač kaže da se njihova nežna kremasta tekstura pretvara u puder pri dodiru sa kožom. U samo jednom potezu Color Edition senke prekrivaju kapke metalnim sjajem i intenzivnom bojom koja traje 24 časa.
Senke su pakovane u okrugle, plastične kutijice od po 5 grama sa čvrstim zatvaračem koji se prvi put jedva odvrne. Poslednje 3-4 godine kremaste senke postale su jako popularne i nema brenda koji ih nije uvrstio u ponudu, ali se same senke međusobno u svemu jako razlikuju. Ove Bourjois senke ne osuše se na kapku na način na koji to neke druge rade, uopšte nemam doživljaj kremaste teksture koja se pretvori u puderastu već od početka do kraja jesu kremaste što u slučaju nas sa masnim kapcima nije srećna okolnost. O samostalnom nošenju nema ni govora, kod mene ne funkcionišu ni sa slabijim bazama, a ni uz najjaču bazu ne ostanu na kapcima baš onoliko dugo koliko bih želela. Na dodir su jako svilenkaste i nežne, klize pod prstima i lako se nanose. Mora im se odati priznanje u smislu luksuznog dojma koji ostavljaju, za mnoge nijanse iz ove linije moglo bi se pomisliti da su Chanelovog ili nekog sličnog brenda. Nijansa 01 Merveille d' argent je belo-srebrna nijansa sa obiljem srebrnim šljokica za koje sam se nadala da se na kapku stope tako da samo daju sjaj, bez vidljivih pojedinačnih šljokica no to, nažalost, nije slučaj, šljokice se izdvajaju što onemogućava nošenje ove senke tokom dana. Ne ostavlja mnogo boje, da bi se dobila srebrna nijansa potrebno je naneti debeli sloj, ali je zato vrlo interesantna kada se stavi preko neke druge senke, posebno ako je reč o tamnim, mat nijansama, u tom slučaju samo im doda svetlucavost koja je prikladna za šminku za večernje izlaske.
Pogledajte swatch ove dve senke:


Da li ste probale Flormar ili Bourjois senke i kakvi su vaši utisci?


You may also like

2 коментара :

 1. Bourjois je brend prema kome osećam averziju pa nisam probala njihove senke, a posle ove recenzije i neću.
  Flormar senke volim, posebno one sa šimerom. Imam nekoliko kvatro setova, a samo jednu mono. Mada je veoma pigmentisana, meni ni uz bazu nije postojana i brzo mi se skupi u pregibu kapka, što mi se ne dešava sa FM senkama iz kvadova. :( Ova konkretna koju si ti predstavila mi deluje veoma lepo i upečatljivo.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Vidiš, a meni su neuporedivno bolje Flormar pojedinačne! Kvadovi su isto fini, ali se ipak više truse.

   Избриши

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...