Bourjois Smoky Stories - 04 Rock This Khaki

/
1 Comments

U ovom postu recenziram izuzetno lepu i praktičnu paletu senki u maslinasto zelenim nijansama pod nazivom 04 Rock This Khaki, brenda Bourjois.
Ako krenete da istražujete koje nijanse senki pristaju tamno braon očima kakve ima mnogo žena sa ovog područja svakako ćete naleteti na maslinasto zelene nijanse. Zanimljivo, međutim, da one nisu toliko u masovnoj upotrebi, valjda što se žene radije drže sigurnosti neutralnih bežikastih i braonkastih nijansi iako lepo iskombinovane i još lepše izblendane zelene nijanse mogu biti dovoljno diskretne čak i za bilo koju poslovnu priliku, o privatnim da ne govorimo. Možda će prikaz ovih prelepih Bourjois nijansi pomoći nekoj da se odvaži na eksperimentisanje sa zelenom...


Bourjois Smoky Stories palete postoje u 8 kombinacija boja. Proizvođač kaže kako su nijanse savršeno uklopljene, a senke imaju visoku koncentraciju svetlucavih čestica i kremasto-puderastu teksturu sa integrisanom podlogom za senku. Pored tri usklađene nijanse senke, svaka paleta ima i Light Touch, integrisani gornji sloj nove generacije. Ovaj providni sloj koji sadrži svetlucave čestice u odgovarajućoj boji pruža suptilnu svetlucavost smoky očima i osvetljava dok istovremeno održava boju. Gornji sloj se nanosi na kapke u punom intenzitetu, za prefinjen smoky izgled ili se njime akcentuju određeni delovi očiju: unutrašnji ugao za osvetljavanje oka, luk obrve za krupan pogled, sredina kapka za blistav iris oka, pri korenu trepavica za svetlucavi bljesak. Prijatna tekstura ovih senki traje čak 12 sati. Kremasto-puderasta tekstura Smoky Stories paleta omogućava izvanredan kvalitet razmazivanja i ujednačen rezultat.


Dakle, reč je o paletama koje sadrže tri nijanse plus svetlucavu nijansu pod nazivom Light Touch (ova u sredini) koja služi za naglašavanje određenih područja po želji, a može se koristiti i preko druge nijanse za upadljiviji, večernji look. Ukupno se dobije 3,2 grama senki, a cena palete je 1599 dinara (u našim Jasminima). Uz paletu se dobije i dvostrani sunđerčić, lično nisam sklona korišćenju ovakvih, ali može dobro doći za brzinsku popravku. Pakovanje je od jake plastike, lepo se zatvara pa ne postoji mogućnost neželjenog otvaranja dok je paleta u tašni. Pogledajte ove nijanse izbliza, boje na fotografiji su maksimalno moguće realne:


Zar nisu prelepe?
Pogledajte swatcheve na ruci, idu od najsvetlije preko srednje i light touch to najtamnije:


Najsvetlija senka je satenske završnice, to je sasvim bleda zelena sa zlatastim odsjajem. Najtvrđa je u paleti, ali daleko od tvrde, svakako, i može se reći da se uopšte ne trusi. Sledeća senka je maslinasto zelena nijansa polumat završnice. Nema sjajnih čestica, ali ipak nije to ni klasična, praškasto mat senka, stvarno je baš klasičan primer za polumat završnicu. Najtamnija nijansa je, takođe, polumat i to je tamnija maslinasta nijansa, istih karakteristika kao i prethodna senka. Lepo se blendaju, pomalo se truse, ali ispod proseka za ovaj tip senki i spadaju među postojanije, čak i bez baze. Light Touch senka sadrži krupnije svetlucave zlataste čestice što je čini pogodnom jedino za veče i neposlovne prilike. Dosta je tvrda, ali se ona ionako nanosi u manjim količinama i baš ciljano. Meni je najmanje zanimljiva u paleti, valjda što više nema noćnih izlazaka, no verujem da će mnogima odgovarati.
Kako vam se sviđa ova paleta? Volite li zelenkaste nijanse?


You may also like

1 коментар :

  1. Ja baš volim ovakve nijanse (mada nemam tamno braon oči :-)) Hvala na preporuci, baš bi mi trebalo nešto ovako jer sam pri kraju s jednom svojom paletom. Ni ja nisam ljubitelj ovih malih aplikatora, pa ću se verovatno držati svojih četkica.

    ОдговориИзбриши

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...