Dr. Brandt Power Dose Vitamin D

/
2 Comments

Vitamin D koji se ne pije već se nanosi direktno na kožu? Aha, ima i toga, pročitajte nešto više u nastavku posta.


O brendu Dr. Brandt detaljnije sam pisala u ovom postu gde sam ujedno recenzirala tri zanimljiva proizvoda među kojima mi je danas serum apsolutni favorit i jedan od najboljih proizvoda koje sam koristila u 2016. godini. Xtend Your Youth je linija proizvoda za negu kože koji pomažu u prevenciji njenog starenja. Osnovna ideja je zaštita kože od štetnih uticaja okruženja putem antioksidanata i sastojaka koji koži pružaju vlažnost kako bi se koža održala blistavom i svežom na duže staze. Trenutno je čini 7 proizvoda, a dva nova proizvoda u mojoj kolekciji preparative su vitamini C i D. Pažljivo sam razmotrila paletu Dr. Brandt proizvoda i zaključila da mojoj koži u prelaznom životnom dobu i u osetljivom, posletrudničkom stanju, na dodatnom teškom iskušenju zbog napornog i nezdravog života koji sada vodim trebaju upravo vitamini. Trudim se da telu nadoknadim izgubljene rezerve tako što redovno pijem komplekse vitamina pa zašto ne bih isto uradila i za svoju kožu? Nisam htela da istovremeno započnem tretman vitaminima C i D kako bih mogla da bolje uočim efekat koji svaki od njih pruža, iako se mogu kombinovati, a dala sam prvenstvo vitaminu D zato što je sada zimsko doba i svi mi dobijamo malo sunčeve svetlosti, a ja, sedeći uz bebe, drastično manje u odnosu na nekada.
Proizvođač kaže kako je Dr. Brandt Power Dose Vitamin D proizvod koji pruža efekat sličan vitaminu D i čini kožu hidriranom i blistavom. Obećava, dakle, poboljšanu elastičnost kože, povećan nivo hidratacije i pojačanu blistavost. Koristi se tako što se 4-5 kapljica sipa na dlan i potom pomeša sa kremom ili direktno namaže na lice i vrat, ujutro i uveče. Pogledajte listu sastojaka:


Kao što možete videti na fotografijama, Dr. Brandt Power Dose Vitamin D dolazi u flašici od zatamnjenog stakla, baš kako se i preporučuje kada je reč o sastojcima osetljivom na svetlost. Na vrhu flašice nalazi se pipeta kojom se lako dozira željena količina kapljica. Sam proizvod je bezbojan i ima izgled i konzistenciju vode, ali na koži nije poput nekog seruma što bi se prvo moglo pomisliti već je uljan. Praktično nema miris. Na početku upotrebe nanosila sam ga sam ga samostalno tako što bih na dlan nakapala nekoliko kapljica i potom ih utrljala u kožu lica i vrata, no kasnije sam odustala od toga zato što ostavlja pomalo lepljiv trag. Ako planirate šminkanje nakon nanošenja vitamina definitivno preporučujem upotrebu u kombinaciji sa kremom dok bi za noć moglo i ovako kako sam opisala. Najčešće ga nanosim tako što na nadlanicu ruke istisnem potrebnu količinu dnevne kreme koju koristim, a na sredini gomilice nakapam dve-tri kapi vitamina D i onda ih pomešam i nanesem na lice. Na ovaj način zadržavam spoljašnja svojstva koja ima krema, s tim što je obogatim delovanjem Power Dose Vitamina D.
Vitamin D je jako važan za naš organizam. Setite se da se bebama daje vitamin D svakodnevno tokom cele prve godine života kako bi im se kosti pravilno razvijale. Kod nas odraslih vitamin D pomaže u prevenciji osteoporoze kroz pomaganje apsorpcije kalcijuma. Pored ovoga, ima svoju ulogu i u razvoju nervno-mišićnog i imunosistema. Važan je i za bubrege, a zanimljivo da u slučaju steriliteta jedna od stvari koje treba proveriti je nivo vitamina D u organizmu. Sunčeva svetlost je ta koja pomaže u sintezi vitamina D u našem organizmu. Nije potrebno pržiti se satima na suncu, naprotiv, dovoljno je petnaestak minuta izloženosti sunčevoj svetlosti svakog dana. Za nas koji nismo u mogućnosti da svakodnevno šetamo po suncu proizvodi poput ovog Dr. Brandtovog dobro dođu. U njemu se inače, nalazi 20% vitamina D što je veliki procenat za jedan kozmetički proizvod.
Koža mi je tokom trudnoće bila savršeno blistava, sveža, čista i osim povećane osetljivosti nisam imala nikakvih nepravilnosti, čak mi se i mašćenje drastično smanjilo. Nakon trudnoće, preciznije neka tri meseca od porođaja najednom mi je koža postala siva, beživotna, isušena i napaćena. Bila je to logična posledica pada nivoa hormona, ali i promenjenog načina života i smanjene nege; u prvo vreme nije mi ni najmanje bilo do kozmetike i bilo je dana gde ni kremu nisam mazala, a kamoli nešto drugo. Kako sam svesna da se život i pored beba nastavlja i da još mnogo decenija treba lepo da izgledam vratila sam se negovanju svoje kože i potrudila da pojačam negu kako bih je vratila u normalno stanje. Power Dose Vitamin D mi je došao kao poručen. Kod ovakvih proizvoda nije lako uočiti konkretne efekte, no potrudila sam se da ga uvedem odvojeno od drugih novih proizvoda i pratim reakcije svoje kože. Sa sigurnošću tvrdim da mi je jako pozitivno delovao na stanje kože lice i nosi veliki deo zasluga za to što mi koža ponovo izgleda sveže i što se na njoj ne vide više tragovi sadašnjeg načina života. Neskromno ću reći da mi je koža i lepša nego pre trudnoće, obzirom da se ne masti kao ranije, a dobila je na blistavosti. Bolji nivo hidratacije nisam primetila ili bar nisam kao efekat ovog proizvoda, no više sam nego zadovoljna efektom svežine koju pruža mojoj koži. Nameravam da ga koristim do kasnog proleća kada ću preći na vitamin C.


Kako vam se čini ideja o vitaminima u flašici? Da li ste koristili nešto slično?

*Proizvod predstavljen u ovom postu dobila sam od proizvođača/uvoznika/PR-a, ali to ne utiče na objektivnost moje recenzije.


You may also like

2 коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...