Clarins Supra Volume Mascara & Instant Eye Make-Up Remover

/
2 Comments

U današnjem postu pišem vam svoje utiske o Clarins Supra Volume maskari i dvofaznom skidaču šminke sa očiju.


Clarins Supra Volume maskara postoji samo u nijansi 01 Intense black, a proizvođač obećava izrazit volumen kako bi se postigla maksimalna punoća i upečatljivost trepavica. Trepavice postaju intenzivno crne i vidljivo gušće. Maskara se lako nanosi i štiti i neguje trepavice zahvaljujući formuli koja sadrži pantenol i vosak senegalskog bagrema. Dugotrajna je i ne ostavlja grudvice.


Idemo na moje utiske, stavku po stavku:
Boja: crna, ali nikako intenzivno crna kako stoji u nazivu, rekla bih da čak spada u blaže.
Nanošenje: na samom početku maskara je prilično vlažna, ne toliko da bi rad bio nemoguć, ali ipak je lakša za upotrebu nakon prvih nekoliko nanošenja dok se mrvicu prosuši. Tih prvih nekoliko puta ume da se preslika ukoliko se ne miruje minut-dva po nanošenju, vremenom se to početno preslikavanje smanjuje, a potom i sasvim nestaje. Grudvice ne ostavlja i trepavice je lako razdvojiti. Četkica maskare je prilično standardnog izgleda za jednu maskaru namenjenu povećanju volumena, dakle odlikuje se velikom količinom kratkih, gustih iglica koje podsećaju na dlačice, s tim da se pri vrhu sužava radi lakšeg nanošenja na one najsitnije trepavice u spoljašnjem uglu oka. Za svakodnevni izgled dovoljan je samo jedan sloj maskare, a sa dva može se postići dovoljno dramatičan izgled trepavica za svaku priliku. Zanimljivo je koliko sa svakim novim prelaskom četkice preko trepavica one postaju primetno gušće, bukvalno ostavlja dodatna vlakna na njima.
Dužina, volumen, podizanje: ovo je stvarno prava maskara za volumen i to je njena osnovna odlika - učini trepavice maksimalno moguće gustim i uspešno kreira iluziju njihove izrazite punoće. Adut joj je i dužina, veoma produži trepavice, mada jesam koristila maskare koje su uspevale da mi trepavice učine još dužim, ali smatram da kod prosečnih trepavica sve preko ovoga može delovati preterano. Nije idealna ukoliko imate sasvim kratke i ravne trepavice kojima treba jako uvijanje mada uz uvijač može da se postigne željeni efekat.
Postojanost i uklanjanje: maskara nije vodootporna, ali fino izdržava znojenje i vlažno vreme, nisam imala priliku da je isprobam u ekstremnim situacijama tipa plakanja. Uklanja se bez mnogo muka, i dvofaznim skidačima, ali i micelarnim rastvorima. Ne preslikava se tokom dana uopšte, ali jeste mi se jednom-dvaput desilo da se malčice trusila, s tim što je bilo reč o dobrih osam sati nakon stavljanja i danu koji je bio baš ispunjen trkom i akcijom bez ikakvog obraćanja pažnje na šminku. Lagana je, ne oseća se na očima i (bar moje oči) ne iritira ni na kakav način.
Evo uobičajene fotografije mojih očiju bez ikakve šminke:


Pogledajte sada kako moje trepavice izgledaju sa Clarins Supra Volume maskarom:


Fotografija iz drugog ugla:


Clarins Instant Make-Up Remover Waterproof & heavy make-up je puni naziv ovog dvofaznog sredstva za uklanjanje šminke oko očiju. Proizvođač kaže da je ovo nova formula sa umirujućim ekstraktima biljaka koja trenutno uklanja vodootpornu i tešku šminku bez ostavljanja tragova. Oftalmološki je testiran i pogodan i za osetljive oči kao i za osobe koje nose sočiva. Sadrži ekstrekte kamilice i damaskne ruže.


Po izgledu, ovo je klasično dvobojno i dvofazno uljano sredstvo za skidanje šminke sa očiju koje pre upotrebe treba dobro promućkati. Od ovakvih proizvoda očekujem da što brže i temeljnije uklanjaju šminku, a da pritom ne iritiraju oči i ne ostavljaju mastan film po ispiranju. Mislim da nisam nikada pisala kako tačno uklanjam šminku ovakvim sredstvima, pretpostavljala sam da se to podrazumeva, ali pre koji mesec sam imala priliku da gledam jednu ženu kako skida šminku nedovoljno efikasno pa ću ipak opisati postupak, možda će nekome značiti. Dakle, dobro promućkam skidač, a onda ga sipam na tupfer u dovoljnoj količini da ga pokvasi, ali ne i natopi. Zatvorim oči i tupfer prislonim na kapak i trepavice i držim. Ključ je u držanju, dakle ne treba odmah skidati šminku već ostaviti nekih minut-dva kako bi se dalo vremena skidaču da rastvori šminku. Potom nežno pređem preko kapka nekoliko puta i, ukoliko imam baš mnogo šminke, ponovim postupak sa novim tupferom. Deluje sporije, ali zapravo je brže; na ovaj način šminka se ukloni temeljnije, sa manje tupfera i manje potrošenog skidača. Clarins skidač mi ni najmanje ne iritira oči i ne ostavlja mastan film, čak ni pre nego što operem oči što, u svakom slučaju, uradim tako da verujem da bi stvarno pogodovao i osobama sa osetljivim očima. Što se tiče efikasnosti, uklanja on šminku svake vrste, no ipak ne u toj meri brzo kako sam očekivala, potrebna su mi dva tupfera po oku. Da spada u drogerijski rang proizvoda ovo ne bih iznela kao zamerku, no s obzirom da je Clarins jesam očekivala nešto više performanse.
Da li ste možda probali ovu maskaru i skidač i kakvi su vaši utisci? Koja je vaša omiljena Clarins maskara?


*Proizvode predstavljene u ovom postu dobila sam od proizvođača/uvoznika/PR-a, ali to ne utiče na objektivnost moje recenzije


You may also like

2 коментара :

  1. Clarins skidač šminke imam i zadovoljna sam. Kako imam trepavice slične tebi, mislim da bi mi maskara baš odgovarala

    ОдговориИзбриши

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...