Aura Take It Off - micelarni rastvor i dvofazni skidač šminke

/
0 Comments

Kozmetika Aura napravila je mali zaokret u svojoj politici i ubacila u ponudu i dva proizvoda koja spadaju u preparativnu kozmetiku. Reč je o micelarnom rastvoru i dvofaznom sredstvu za uklanjanje šminke.


Aura Take it Off Micellar Water Pure Radiance Cleanser je micelarna voda za koju proizvođač kaže da temeljno čisti kožu lica brzo i efikasno uklanjajući nečistoće i sve tragove šminke. Sadrži ružinu i vodicu kamilice i aloju i dermatološki i oftalmološki je ispitana. Micelarna se nanosi na tupfer kojim se očisti lice, a ispiranje nije potrebno.
U poslednje vreme sam sve manje naklonjena micelarnim rastvorima generalno, ali ipak uvek imam poneki i tu i tamo ga i koristim. Ovaj Aurin je iznenađujuće jakog mirisa za ovakav proizvod. To je jedan ugodan, parfemski miris, ništa odbojno, ali je prosto neočekivano intenzivan. Blago je lepljiva što mi ne smeta pošto micelarne ionako uvek ispiram sa lica po jednostavnoj logici da ako nešto rastvara šminku to onda ne treba da stoji na mojoj koži. Nikad ne nije peckala niti me nakon nje zateže lice niti mi je na bilo koji način iritirala kožu, a moja je u ovom periodu ekstremno osetljiva, sa crvenim pečatima koji lako iskaču kao reakcija na kozmetiku. Blažu šminku skida sasvim zadovoljavajuće dok je za jaču ipak potrebno i neko dvofazno, uljano sredstvo. Recimo da spada među neke srednje micelarne koje sam probala - postoje i jače od nje, ali ne odstupa od drugih drogerijskih.


Aura Take It Off Bi-Phase Eye&Lip Waterproof Make Up Remover je dvofazni losion za koji proizvođač kaže da uklanja čak i najvodootporniju šminku sa očiju i usana. Blaga formulacija pogodna je za osobe sa osetljivom kožom oko očiju. Proizvod je oftalmološki i dermatološki ispitan, ne sadrži parabene ni mineralna ulja.
Šta očekujem od dvofaznog sredstva za uklanjanje šminke? Očekujem da brzo i potpuno ukloni svu šminku sa očiju, čak i teške gel lajnere, a da me pritom ne pecka i ne ostavlja mastan film koji se teško uklanja. I da, sve ovo očekujem po pristojnoj ceni :D Proanalizirajmo ovo Aurino sredstvo prema mojim kriterijumima...
Šminku lakšeg tipa (neproblematična maskara + senka + kreon) ukloni i brzo i temeljno, međutim, sa gel lajnerima i jačom, večernjom šminkom to nije slučaj. Držim tupfer sa ovim sredstvom neko vreme na očima da mu dam priliku da otopi šminku, ali skidanje nikako nije u nekoliko poteza, potrebna su sigurna tri tupfera za potpuno uklanjanje kolutova oko očiju. Mnogo dvofaznih losiona me pecka, štaviše rekla bih da je reč o većini, ali to ovde nije slučaj, uopšte mi ne iritira kožu oko očiju ni same oči te ovaj kriterijum definitivno ispunjava. Međutim, ostavlja mastan film koji se nikako ne može ukloniti prostim umivanjem, neophodno je skinuti ga micelarnom ili nekim gelom/penom za umivanje. Sve u svemu, po mojim kriterijumima spada u neku srednju kategoriju dvofaznih skidača - nežan je pa ne iritira i ne pecka kožu ni oči, dobar za blažu, nezgodan za tešku šminku i ostavlja mastan film koji ne nestaje lako.
Pogledajte listu sastojaka ova dva proizvoda:


Da li ste probali Aurinu micelarnu ili dvofazni skidač šminke? Kakvi su vaši utisci?


*Proizvode predstavljene u ovom postu dobila sam od proizvođača, ali to ne utiče na objektivnost moje recenzije.


You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...