MUFE 3-in-1 Brow Sculpting Pen, 4-in-1 Face Contouring Palette & Ultra HD Concealer

/
2 Comments

U naše Sephore je prošlog meseca došlo nekoliko novih Make Up For Ever proizvoda koje vam ovom prilikom predstavljam. Tu su 3 u 1 proizvod za oblikovanje obrva, HD korektor i paleta za konturisanje lica.


MUFE Ultra HD Invisible Cover Concealer je proizvod koji je privukao mnogo pažnje i jako brzo izašao na dobar glas. Pokriva tamne podočnjake, ujednačava boju kože i skriva znakove umora, ostavljajući glatku, blistavu, besprekornu završnicu. Dobije se 7ml proizvoda koji dugo traju, s obzirom na pigmentovanost korektora i minimalnu količinu koja se troši po jednom nanošenju, a košta 3340 dinara. Dolazi u čak deset nijansi od kojih pet ima oznaku R (Rose, za hladni podton) i pet Y (Yellow, za topli podton). Moja nijansa je Y21 Pearl, to je najsvetlija žućkasta nijansa i definitivno je presvetla za mene tako da ako ste među izrazito svetloputim ženama koje nikako da nađu dovoljno svetlu nijansu korektora obratite pažnju na ovu, mogla bi vam odgovarati. Proizvođač kaže da je formula takva da stimuliše proizvodnju kolagena kako bi se odvežilo područje ispod očiju. Reflektuje svetlost kako bi izbrisao senke i popunjava sitne borice dok hijaluronska kiselina pomaže u hidrataciji kože. Pruža srednje pokrivanje, lako se blenda i dugotrajan je.
Korektor nema aplikator, ali je otvor na tubici dovoljno uzak da se retko dešava da izađe prevelika količina proizvoda, no ipak ga je bolje malo protresti pre istiskivanja. Nije zahtevan za nanošenje, podjednako se dobro nanosi i prstima i sunđerčićem i namenskim četkama za korektor pošto se brzo upije i stopi sa kožom. Meni je najdraže, a i najlakše da ga nanesem tapkanjem domalim prstom. U osnovi mu jeste srednje pokrivanje, ali je takve teksture da se može nadograđivati toliko da dođe do jakog pokrivanja, dakle pokrio bi čak i vrlo tamne podočnjake. Ne uvlači se u borice ili, bolje rečeno, uvlači se minimalno, u zavisnosti, naravno, od dubine bora. Ukoliko ispod stavim jaču kremu ili pak prajmer mogu da računam da se neće uvući u borice tokom celog dana. Kao što se i moglo očekivati od MUFE HD korektora, odlično se slika.
Pogledajte kako izgleda na licu:


Kao što rekoh, moj problem sa ovim korektorom je u tome što mi je potrebna tamnija nijansa, ne drastično tamnija, ali ipak je previše svetao da bi se baš potpuno neprimetno stopio sa kožom, a osim toga ima sve osobine koje bih poželela od jednog tečnog korektora.


MUFE Pro Sculpting Brow 3-in-1 Brow Sculpting Pen je trodelna alatka za oblikovanje obrva. Njome se obrve mogu definisati, konturisati i streteški posvetliti. Dolazi u pet lepo raspoređenih nijansi. Cena joj je 3480 dinara, a moja nijansa je 40 Dark Brown koja je malčice tamnija nego što volim (imajte u vidu da volim nežan i ne oštro definisan izgled obrva), ali mi odgovara tip nijanse u smislu da nema ni mrvicu crvenog tona u sebi, a opet nije ni previše pepeljasta.


Kao što rekoh, ovaj proizvod sastoji se od tri dela. U obliku je olovke, a na jednom kraju se nalazi praktična četkica za češljanje, oblikovanje i definisanje obrva što je vrlo zgodno ako ne skraćujete obrve makazicama. Iako nije nužno prvi korak, meni je najzgodnije da krenem od nje, dakle da prvo počešljam obrve pre daljeg sređivanja.


Na suprotnom kraju olovke nalazi se sama olovka na obrve, na odvrtanje je i već u startu oblikovana tako da nikad ne postoji potreba za dodatnim oštrenjem. Pigmentovana je upravo onoliko koliko volim - nije previše tako da mogu i da samo blago naznačim obrve ako imam laganu, dnevnu šminku, a mogu i da ih potpuno oblikujem i popunim. Ženama koje su navikle na jake proizvode tipa gelova za obrve možda neće biti dovoljna za samostalnu upotrebu, ali ostalima svakako hoće. U principu se ne skida tokom dana, ali kako su moje obrve prilično dugačke i hoće da se raščupaju nakon nekog vremena nekad ih dodatno fiksiram voskom za obrve.


Sa strane gde se nalazi olovka nalazi  se i hajlajter za područje ispod obrva, samo je potrebno odvrnuti na naznačenom mestu. On je u obliku sunđerčića, a kad odvrnete na njemu se već nalazi količina dovoljna za jednu obrvu, a ponovnim zavrtanjem i odvrtanjem dobije se nova doza. Hajlajterom se blago posvetli područje neposredno ispod obrva kako bi se one lepše definisale i istakle. Potpuno je mat i diskretan.


Ovako, dakle, izgleda nijansa 40 Dark Brown, a ovako izgleda moja obrva, najpre prirodno raščupana pa počešljana pa popunjena i posvetljena:


MUFE Pro Sculpting Palette 4-in-1 Face Contouring Palette proizvod je koji svakako privlači dosta pažne u i dalje aktuelnoj epohi intenzivnog konturisanja. Sadrži sve šta je potrebno za konturisanje i transformisanje lica, uz posvetljivanje, naglašavanje, potamnjivanje i bojenje određenih delova prema potrebi i želji. Proizvodi su kremastog oblika što je posebno na ceni pošto je takvih proizvoda manje u odnosu na one u prahu, a ima svojih prednosti u vidu prirodnijeg stapanja sa kožom. U paleti se dobije 4 x 2,5 grama, a cena joj je 5700 dinara.


Paleta postoji u četiri kombinacija boja što je, s obzirom na razlike u tenu među ženama, zaista potrebno. Moja nijansa je 30 Marble, druga najsvetlija, bilo bi logično da je ona pravi izbor za mene, ali ipak ne odgovara mom tenu. Čine je, dakle, četiri kremasta proizvoda gde prvi služi kao hajlajter, drugi (najtamniji) baš za konturisanje, treći sadrži shimmer za posebno isticanje određenih delova lica, a četvrti je služi za bojenje, tj. prikrivanje određenih nedostataka na licu putem neutralisanja uz pomoć boja.


Uz paletu se dobija detaljan slikoviti vodič za konturisanje. Najpre su tu sličice koje vam pomažu da odredite oblik svog lica, a onda za svako lice imate uputstvo za konturisanje sa jasno označenim proizvodima koji se nanose na određene regije.
Senke su kremaste teksture i to takve da se lako zahvataju i četkicom i prstima i maksimalno lako blendaju. Generalno sam za konturisanje više sklona praškastim proizvodima i to baš zbog bržeg blendanja, ali u slučaju ove palete blendanje je izuzetno brzo i lako, toliko da je svaku nijansu moguće i naneti i izblendati prstima i to za minut-dva. Moje konturisanje uglavnom se odnosi na obraze i spoljašnje delove čela gde mi je koža normalna pa ne mogu sa potpunom sigurnošću da tvrdim kako bi se proizvodi iz ove palete ponašali na svim tipovima kože, ali ne deluje kao da bi dodatno isticali suva mesta, a ni topili se previše brzo. Sve u svemu, ako govorimo čisto o kvalitetu ovih senki nemam zamerki, one se sve odnose na izbor boja.
Najsvetlija nijansa namenjena je posvetljivanju određenih delova lica, koristi se, dakle, kao hajlajter. Neutralnog je podtona i izgleda vrlo prirodno no za moj ten nije dovoljno svetla da bi ga zaista posvetlila, kod mene više funkcioniše kao fin korektor koji pokrije sitne diskoloracije i ujednači ten. Najtamnija nijansa služi za konturisanje, najpre sam mislila da je previše topla za tako nešto, što ipak nije slučaj, drugačije izgleda na koži nego u ambalaži, ali za mene je jednostavno pretamna, ova paleta je za žene srednje tamnog tena. Treća nijansa je sa shimmerom i moram priznati da ne razumem baš najbolje njenu svrhu, tim pre što se preporučena mesta za nanošenje u velikoj meri poklapaju sa onima za hajlajter. Lepo izgleda na licu, nije previše šljokičasta, stavljala sam je ispod obrva i u ugao oka, ali ipak je ne doživljavam kao neophodan element palete za konturisanje. Za poslednju nijansu preporučuje se da se koristi kao rumenilo, ali može se iskoristiti i za sada popularno prikrivanje baš tamnih podočnjaka uz pomoć boje koja ih neutrališe. Nijansa se može dozirati tako da ide od sasvim diskretne koja podseća na prirodno zarumenjene obraze do intenzivnije koralne poput one koju ima u ambalaži.
Paleta bi, dakle odgovarala ženama srednje tamnog tena, a kako je ovo druga najsvetlija nijansa logično je pretpostaviti da one sasvim svetlog neće pronaći odgovarajuću za sebe te da je proizvod više usmeren ka tamnoputim ženama. Pogledajte swatcheve nijansi:


Kako vam se čine ovi Make Up For Ever proizvodi? Šta vi najviše volite iz MUFE programa?*Proizvode predstavljene u ovom postu dobila sam od proizvođača/uvoznika/PR-a, ali to ne utiče na objektivnost moje recenzije.


You may also like

2 коментара :

  1. I think I would go for that contouring palette. It has nice shades and great handy packaging as well.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. It blends so easily as well :) It's important to choose the right one, 30 Marble is a bit too dark for me...

      Избриши

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...