Nove Sephora PRO četke

/
4 Comments

Sephora je pre oko godinu i po dana lansirala novu liniju četki koje sam predstavila u ovom postu. Četiri od njih detaljnije sam predstavila u ovom postu, a tvrdim da su Sephorine četke iz PRO linije jedne od najboljih koje se mogu pronaći na našem tržištu, neke od njih svakako i u top 3. U današnjem postu predstavljam vam najnovije četke koje su u naše Sephore stigle ovog meseca.


Na fotografiji iznad vidite PRO Contour Blender Brush br. 77.
Proizvođač kaže da je ova četka dizajnirana da blenda tečni i kameni puder i proizvode za konturisanje. Njene sintetičke dlačice odlično sarađuju sa različitim formulama, od praškastih to tečnih i kremastih. Zaobljeni oblik uklapa se sa linijom vilice i jagodičnih kosti tako da je lako dobiti ujednačene rezultate. Pogodna je i za puno pokrivanje i za posebno definisanje određenih regija. Koristite je da konturišete obraze, ublažite liniju vilice ili definišete nos. Njena cena je 3560 dinara.


PRO četka br. 77 je vrlo gusta i divno mekana na dodir. Zbog svoje zaobljenosti odudara od klasičnih četki za konturisanje, ali to je ono šta joj omogućava da lakše prati liniju kosti uz koje radimo konturisanje. Na početku je malo neobično konturisati obraze pošto smo većinom navikli na ravne četke koje drugačije naležu, ali zapravo je ovo srećnija varijanta. Najveći kvalitet joj je lako blendanje, ne ostavlja štrafte i ne kupi previše proizvoda i lepo funkcioniše sa svim proizvodima za konturisanje sa kojima sam je isprobala. Može se koristiti i za nanošenje hajlajtera, s tim što ovde treba da napomenem da ne mislim na ultra pigmentovane i sjajne hajlajtere tipa The Balm Mary-Lou Manizer-a već na hajlajtere koji služe sa posvetljivanje određenih delova, bilo ovlašno, bilo u okviru popularnog strobinga. Moguće je naneti i rumenilo ovom četkom, ali to ipak nije osnovna namena. Uz ovu, kao i sve druge četke iz PRO linije, dobije se jako zgodna plastična kutijica za čuvanje.


Sledeća četka koju vam predstavljam je PRO Pointed Brow br. 35.
Proizvođač kaže da je ovo četka sa jedinstveno oblikovanim vrhom koji omogućava nanošenje boje precizno kao i veliku kontrolu tokom popunjavanja obrva. Pogodna je za korišćenje i sa kremastim i sa praškastim proizvodima. Cena ove četke je 1910 dinara.


Priznajem da ne bih bila pogodila da je ovo četka za popunjavanje obrva, ličila mi je na pencil četku za definisanje pregiba kapka i precizno nanošenje senki kao i blendanje senki ili olovaka duž linije kapka. Nisam mnogo ni pogrešila, nema ništa šta bi nas sprečavalo da je koristimo i na taj način, vrlo je precizna i, s obzirom da nisam baš od onih koje obrvama posvećuju mnogo pažnje, ali redovno dosta šminkam oči, češće je koristim na očima nego na obrvama. No da se vratim njenoj osnovnoj nameni - ako ste među fanovima tzv. instagramskih obrva (jako i ultra precizno definisane i popunjene, da ne kažem iscrtane, obrve) onda ovo nije četka za vas. Ako volite da popunite praznine senkom za obrve, malo produžite luk ili nagladite najvišu tačku obrva ova četka bi vam mogla odgovarati. Može se koristiti i uz presovane senke, kremaste senke, olovke i gelove za obrve.


Poslednja, ali nikako najmanje interesantna četka je Sephora PRO Full Coverage Airbrush br. 53.
Proizvođač kaže da je ovo četka za kreiranje besprekornog izgleda koji ostavlja utisak da uopšte nemamo puder. Njena sintetična vlakna dovoljno su jaka da svaki proizvod nanesi glatko, bez štrafti, a dovoljno su fleksibilna za lako, ravnomerno blendanje. Jedinstveni oblik omogućava joj veće područje nanošenja što ubrzava proces. Cena je 3440 dinara.


Za ovu četku odmah sam znala da će mi se svideti, ali nisam pogodila namenu. Kao što vidite na fotografijama, ovo je jedna široka četkica u obliku lepeze, znatno gušća od standardnih četki ovog oblika i pretpostavila sam da ću je najviše koristiti za nanošenje pudera u prahu i kamenu. Definitivno je vrlo pogodna u te svrhe, ali podjednako dobro funkcioniše i sa tečnim puderima što nisam očekivala. Treba malo vremena da se čovek navikne na nanošenje pudera četkom ovog oblika, ali to olakšavaju rezultati koji se dobiju - četkom se puder lako blenda i uz malo entizijazma, u zavisnosti i od proizvoda koji se nanosi, jasno, moguće je postoći čuveni airbrushed efekat. Pošto nije široka (ili dugačka, zavisi iz kog ugla gledate) lako se zavlači i u pregibe oko nosa što je inače obično problem za četkama za tečne pudere. Imajte u vidu da je ovo četka koja pruža puno pokrivanje tako da budite oprezni kod nanošenja proizvoda koje želite u maloj količini tipa pudera za setovanje ili hajlajtera.Pogledajte kako je ona divno gusta, a verujte mi i da je savršeno mekana:


Pored ove tri, u ponudi je još šest novih četki od kojih ću izdvojiti sledeće: PRO Smokey Crease brush br. 31 (2540 dinara), PRO Smokey Shadow Brush br. 30 (2540 dinara), PRO Contouring Brush br. 80 (2540 dinara), Black Mineral angled Brush br. 46 (2400 dinara):

Koristite li Sephorine četke? Kako vam se sviđaju ove nove?


*Proizvode predstavljene u ovom postu dobila sam od proizvođača/uvoznika/PR-a, ali to ne utiče na objektivnost moje recenzije.


You may also like

4 коментара :

  1. Анониман26.3.16. 16:34

    Nemam Sephora cetkica jer ih u BiH nije moguce kupiti. Divne du i svakako cu ih traziti kada budem putovala :)

    ОдговориИзбриши
  2. Tačno osjetim njihovu mekoću preko tvojih slika!!! :DDDDD

    ОдговориИзбриши

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...