Vrste četki koje koristim - II deo

/
7 Comments

Nastavljam sa pisanjem o tipovima četki koje koristim u šminkanju, u ovom delu pišem o preostalim četkama za lice i četki za usne.
Korektor 

1) okrugla četkica za korektor (concealer buffer, soft blend concealer brush, precision round brush itd.)


Primeri ovakvih četki bi bile Zoeva 142, Sephora Pro 57 (recenzija), Sigma P82 i dr. Standardna četkica za korektor je ona ravna, poput manje verzije ravne četke za tečni puder, ali takve ne volim naročito i to iz istog razloga kao te četke za tečni puder - ne nanesu proizvod ništa bolje nego prsti. Za nanošenje korektora, kako vrste namenjene pokrivanju bubuljica i sličnog tako i vrste namenjene prikrivanju podočnjaka, najbolje su mi pufnaste četke kratke dlake koje omogućavaju kružno nanošenje u kombinaciji sa laganim tapkanjem tako da se postigne airbrush efekat (uz malo više blendanja i entuzijazma) i savršeno izblendaju prelazi.

Rumenilo i hajlajter
1) klasična četka za rumenilo (blush brush)
Vrlo popularna četka iz ove kategorije je MAC 116, a ja jako volim i Inglot 24ss koja mi je i nakon tri godine kao nova i plus ima i drugu stranu, zgodnu za hajlajter i nijansiranje rumenila. U principu je dobro imati više ovakvih četki različitih veličina i gustina pošto nisu ni sva rumenila ista. Rastresitije četke koristim za rumenila jačih bolja i bolje pigmentacije, a one gušće za diskretnija rumenila. Za brzinsko nanošenje prosečnih rumenila (prosečnih u smislu da nisu nestvarno pigmentovana kao Illlamasqua rumenila) obožavam Ecotools četku, onu što se kupuje pojedinačno (na slici je pored Inglot 24ss).

2) kosa četka za rumenilo (angled blush brush)
Na fotografiji je Zoeva 128 Cream Cheek. Nije sad baš da se ne može preživeti bez ovakve četke, ali dobra kosa četka je skroz višenamenska, može se koristiti i za preciznije nanošenje rumenila i za konturisanje obraza pa čak i za nanošenje hajlajtera ako je dovoljno rastresita, a ako nešto cenim kod četki to je kad su višenamenske. Povoljna i dostupna takva četka je ova Aurina, nije najbolja ikad, ali ima odličan odnos cene i kvaliteta.

3) lepeza četka (fan brush)
Na fotografiji je Real Technique Fan Brush, a ja moram priznati da je ovakva četka daleko od neophodne pošto se hajlajter itekako može naneti drugim četkama pa i prstima, ali realno je da olakšava posao. Priznajem i da za nanošenje hajlajtera najčešće koristim četke koje mi dođu uz hajlajter, tipa ove Diorove.

Proizvodi za konturisanje

1) četka za fino konturisanje
Primer je Zoeva 110 Face Shape, a za ove svrhe koristim i Sephora Pro #57 iako je ona, teoretski, namenjena nanošenju korektora. Pod finim konturisanjem mislim na konturisanje sitnijih delova lica kao što je nos i precizno definisanje linije jagodica u slučaju da ona ne postoji. Ovakve četke volim jer divno izblendaju proizvode za konturisanje tako da se stope sa kožom i ne postoje vidljive ivice. Svakako nisu za brzinsko šminkanje pošto su male i potrebno je vreme da bi se našminkalo kako treba, ali povremeno se isplati uložiti vreme i trud.

2) četka za grublje konturisanje


Pod grubljim konturisanjem podrazumevam ono najklasičnije konturisanje - sužavanje obraza, smanjivanje čela i sl. Četka zavisi, pre svega, od izbora proizvoda i načina konturisanja i ovde mi je najteže da izvojim četke koje bi svima bile potrebne. Ukoliko konturišete nekim mekim bronzerom tipa Too Faced Chocolate i niste ljubitelj teškog konturisanja sasvim su ok i višenamenske četke tipa Sephora #59, a i kose četke kakve se koriste i za rumenilo, dodatne četke nisu neophodne. Za kremaste proizvode bolje su buffing brushes, dakle četke tipa ovih za fino konturisanje pošto se njima kruži po licu i proizvod se može (i mora) bolje izblendati. Četka koju nemam dugo, ali koja je učinila da zaboravim na sve druge četke ove namene je nova Aurina četka za bronzer i konturisanje, savršena je! Slika ne dočarava njen oblik u potpunosti, ali uživo ona ima suženja na pravim mestima pa je idealna za brzo i lako konturisanje te je toplo preporučujem.
Generalno nisam preluda za konturisanjem i to iz mnogo razloga koje sam detaljno pojasnila u ranijem postu O konturisanju tako da mi se ni ne isplati da ulažem previše u četke i proizvode namenjene tome, ali da sam mu više sklona svakako bih imala i neku od ravnih četki za konturisanje tipa MAC 163, verujem da su odlične za brzo blendanje.

Četke za usne


Pošteno rečeno, većinu ruževa nanosim direktno, dakle bez četke. Ima, međutim, nekih za koje je baš potrebna preciznost i za to su mi odlične četke na izvlačenje i to zato što su ruževi lepljivi proizvod koji se nanosi više puta tokom dana tako da je kod običnih četkica nezgodno odlaganje nakon prve upotrebe dok su ove na izvlačenje tako praktične za nošenje u tašni. Na slici vidite novu Aurinu četku koja je skroz fina, a pored nje imam i sličnu Sephorinu.
To bi bilo sve što se tiče četki za lice, ostaju još četke za oči. Koje tipove četki vi volite za rumenilo, bronzer, konturisanje i korektor?


You may also like

7 коментара :

 1. Vesna Mihailovic17.12.15. 21:15

  Odlicno. Hvala!

  ОдговориИзбриши
 2. uh dobro su mi dosli prijedlozi za zoevu, pravim spisak, ako ih imas jos, pisi, nebitno za koju namjenu. Aurinu četku uzimam čim vidim. Ako se pod konturisanjem smatra nanošenje bronzera na ivice čela i ispod jagodica, onda se konturišem i ja i to svako peto šminkanje :D ako treba veće umijeće od toga, onda jok. ne znam i nemam živce :D

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Biće još koja za oči kad bude. Aurinu kupi, neće ti biti žao, i moje konturisanje se svede na isto to i odlična mi je!

   Избриши
 3. Postovi o kistovima su mi uvijek dobro došli!
  Ja koristim Essence lepezasti kist za higlighter, ali za tekući puder mi je teško pronaći odgovarajući kist (mislim, ne želim dati puno love jer nisam profesionalni vizažist)

  ОдговориИзбриши
 4. Imam obe aurine, ali ovu od prirodne dlake koso secenu imam x2 :) , da bi jedna uvek bila cista dok se druga susi :) Bas su dobre. Svidja mi se mnogo i Killys koso secena. Iako je jeftina mnogo mi je lepa, koristim je za bronzer. Mekana je i rastresita pa blago nanese proizvod i daje nezan i nenametljiv izgled. RT velika za rumenilo meni vise sluzi za setovanje.Volim i blush cetke, imam ceo set onih lepih "bucika" za lice mada sve njih najradije koristim za tecni puder ili neki kameni puder sa jacim prekrivanjem, tipa ardeco mineralni.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Aha, i meni je ta Aurina iznenađujuće fina, vredi više nego što košta. RT i dalje nisam probala, sve mi nešto drugo preče...

   Избриши

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...