Sephora The Mascara & Stylographic Micro Thin Felt Liner

/
0 Comments

U današnjem postu recenziram dva novija Sephorina proizvoda, maskaru i ajlajner. Jedan od njih mi se jako svideo, drugi nije, pročitajte u nastavku koji je kakav:

Sephorina The mascara je maskara zvučnog naziva, ali bogme ga i opravdava, verujem da bi mnogima mogla da postane THE maskara iliti ona prava. Proizvođač obećava i volumen i dužinu i dobro definisanje trepavica, a evo kakvi su moji utisci, stavka po stavka:
Boja: intenzivno crna.
Četkica i nanošenje: četkica je prilično klasičnog oblika kakav se obično sreće kod maskara koje idu na kartu volumena. Čine je nizovi gustih dlačica različite dužine, a pri vrhu se blago sužava. Na početku je bila jako vlažna, toliko da sam je otpisala kao lošu i prestala da koristim da bih je se setila nakon dve-tri nedelje i bukvalno kao da sam uzela sasvim drugu maskaru. Ovog puta nije pravila grudvice na trepavicama i trpela je dva pa čak i tri tanja sloja.
Dužina, volumen, podizanje: sve to :) Kao što ćete videti na fotografijama u nastavku, stvarno opako produži trepavice, skoro do ivice naočara (ok, jeste moguće još više, ali to sam dobila od maskara iz skuplje kategorije nego što je ova). Volumen je, takođe, impresivan, ali ipak joj je uvijanje glavni adut, retko se sreće maskara koja trepavice uvije, ali i odažava uvijenim i nakon mnogo sati, a ovde to jeste slučaj.
Postojanost i uklanjanje: maskara nije vodootporna, ali se ne preslikava, čak se ni ne trusi. Ni najmanju mrvicu nije mi se razmrljala ni nakon celog dana nošenja po vrućini i u akciji oko dece te je smatram jednom od postojanijih. Po pitanju skidanja je, takođe, iz fine kategorije. Ne može se skinuti micelarnom (bar ne bez poštenog trljanja što ne primenjujem), ali se skida standardnim dvofaznim skidačem bez prevelike muke i bez potrošene gomile tupfera i skidača.
Cena maskare je, inače, 2030 dinara.


Evo uobičajene fotografije mojih očiju bez ikakve šminke:


Evo kakvim ih napravi The mascara:

Idemo sada na utiske o ajlajneru:


Sephora Stylographic Micro Thin Felt Liner vodootporni je ajlajner sa ultra tankim vrhom i postojanom formulom. Proizvođač kaže da omogućava povlačenje izazito tankih linija sa lakoćom i u jednom potezu. Intenzivno crne je boje, postojan je i otporan na sve vremenske prilike, a trpi čak i skakanje u bazen. Cena mu je 1520 dinara.


Kao što vidite na fotografiji iznad, ovo zaista jeste ajlajner sa ultra tankim vrhom i jeste moguće povući izrazito tanku linju. Crn je, ali nije to ona intenzivna, ponoćna crna, već svetlija nijansa. Treba da napomenem da generalno nisam ljubitelj ajlajnera u obliku flomastera pošto je retko koji dovoljno pigmentovan da dozvoli lako povlačenje linije na zgužvanom kapku kakav je moj (pogledajte post o spuštenim kapcima), a nažalost ni ovaj Sephorin tu nije izuzetak. Na ruci liniju povučem sa lakoćom i bude to fina, precizna, crna linija kakvu priželjkujem i na kapcima. Međutim, na kapku moram da pritisnem i da zategnem kožu i liniju je skoro nemoguće izvući bez kidanja i popravki što je na kraju učini debljom nego što želim. Uz dosta svakodnevne prakse verovatno bih se uhodala, no ajlajner u ovom periodu stavljam samo povremeno, a vreme mi je uz ebeb jako dragoceno pa dajem prednost onima koje stavljam bez muke. Kada se jednom stavi ajlajner jeste postojan i ne preslikava se tokom dana.


Da li ste probali neki od ovih proizvoda? Kakve ajlajnere vi preferirate?You may also like

Нема коментара :

Омогућава Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...